Suzuki Ignis sa pogonom 4x4 dostupan i u Srbiji

Uvoznik, distributer i prodavac Suzuki vozila, Euro Sumar, ponudio je potencijalnim kupcima u našoj zemlji mini lager modela Ignis 1.2 Elegance AllGrip (4WD) sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Podeli
Foto: www.suzuki-presse.de
Foto: www.suzuki-presse.de

Ova verzija modela Ignis poseduje unapređeni AllGrip sistem – automatsku aktivaciju pogona na sva četiri točka, a u svom segmentu, Ignis je jedan od retkih modela koji nude ovakvo tehničko-tehnološko rešenje.

Kako funkcioniše AllGrip? U normalnim uslovima vožnje, uključen je samo pogon na prednje točkove, ali čim senzori u prednjim točkovima prepoznaju slabije prijanjanje pneumatika za podlogu (na klizavim zemljanim terenima, na asfaltu pod snegom, ledom ili dubljim slojem vode), obrtni momenat se pod „komandom“ sistema pogona na sva četiri automatski raspodeljuje i na zadnju osovinu.

Ova verzija Ignisa poseduje još nekoliko savremenih elektronskih sistema, kao što su automatsaka podrška u kočenju u slučaju opasnosti od sudar, praćenje saobraćajne trake kojom se vozilo kreće, radar za detekciju pešaka, Hill Hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), Hill Descent (pomoć pri spuštanju niz brdo)...

Automobil dobija pogon od benzinskog DualJet motora zapremine 1.242 cm3 sa 90 ks koji na 100 kilometara u proseku potroši manje od pet litara goriva. Na raspolaganju je i širok spektar boja, a za vozila po specijalnoj želji kupca, rok isporuke je od 15 do 20 dana.

Više podataka o ovom modelu i njegovu cenu možete saznati na sajtu uvoznika i prodavca.

Vesti

Alfa Romeo ponovo u Formuli 1 posle tri decenije

Italijanski automobilski brend koji je deo grupacije FIAT Chrysler Automobiles (FCA) potpisao je višegodišnji sporazum o tehničkom i komercijalnom partnerstvu sa švajcarskim F1 timom Zauber (Sauber), i učestvovaće u svetskom šampionatu Formule 1 počevši od sezone 2018.

Vesti sreda 29.11. 15:59 Komentara: 65
strana 1 od 33 idi na stranu