Suzuki Ignis sa pogonom 4x4 dostupan i u Srbiji

Uvoznik, distributer i prodavac Suzuki vozila, Euro Sumar, ponudio je potencijalnim kupcima u našoj zemlji mini lager modela Ignis 1.2 Elegance AllGrip (4WD) sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Podeli
Foto: www.suzuki-presse.de
Foto: www.suzuki-presse.de

Ova verzija modela Ignis poseduje unapređeni AllGrip sistem – automatsku aktivaciju pogona na sva četiri točka, a u svom segmentu, Ignis je jedan od retkih modela koji nude ovakvo tehničko-tehnološko rešenje.

Kako funkcioniše AllGrip? U normalnim uslovima vožnje, uključen je samo pogon na prednje točkove, ali čim senzori u prednjim točkovima prepoznaju slabije prijanjanje pneumatika za podlogu (na klizavim zemljanim terenima, na asfaltu pod snegom, ledom ili dubljim slojem vode), obrtni momenat se pod „komandom“ sistema pogona na sva četiri automatski raspodeljuje i na zadnju osovinu.

Ova verzija Ignisa poseduje još nekoliko savremenih elektronskih sistema, kao što su automatsaka podrška u kočenju u slučaju opasnosti od sudar, praćenje saobraćajne trake kojom se vozilo kreće, radar za detekciju pešaka, Hill Hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), Hill Descent (pomoć pri spuštanju niz brdo)...

Automobil dobija pogon od benzinskog DualJet motora zapremine 1.242 cm3 sa 90 ks koji na 100 kilometara u proseku potroši manje od pet litara goriva. Na raspolaganju je i širok spektar boja, a za vozila po specijalnoj želji kupca, rok isporuke je od 15 do 20 dana.

Više podataka o ovom modelu i njegovu cenu možete saznati na sajtu uvoznika i prodavca.

Vesti

Galerija: Audi A1 Sportback za 2019.

Audi je početkom sedmice predstavio novi A1 u verziji sa 5 vrata. Pogledajte galeriju fotografija ovog potkompaktog hečbeka, prikazanog u dve boje koje otkrivaju dva različita karaktera vozila - živopisnoj žutoj i ozbiljnoj metalik sivoj.

Vesti petak 22.06. 15:48 Komentara: 12
strana 1 od 1409 idi na stranu