Audi u 2018. predstavlja novi auto na svake 3 nedelje

Nemački proizvođač planira da u narednoj godini lansira čak 17 modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2017.

12:47

Audi u 2018. predstavlja novi auto na svake 3 nedelje

Kako je saopšteno iz Audija, ta kompanija će u 2018. u proseku na svake tri sedmice započeti proizvodnju po jednog novog modela automobila. Iako nije precizirano o kojim se vozilima radi, svakako su u pitanju različiti derivati određenih modela, a ne samo potpuno novi automobili ili nove generacije nekih postojećih modela iz Audijevog proizvodnog programa.

Od vozila koja su ranije spominjana u planovima za 2018, tu je pre svega Audi Q8, koji će zauzeti mestu u samom vrhu SUV game. Među najavljenih 17 modela trebalo bi da bude i potpuno električni krosover E-Tron.

Audi Sport odleljenje je za narednu godinu već objavilo da planira više novih RS verzija, pa se tako očekuju novi RS Q5 i RS5 Sportback.

U godini koja je pred nama biće predstavljen i potpuno novi Audi Q3. Ipak, jedan od najvažnijih modela koji stižu na tržište 2018. je Audi A6 sledeće generacije, koji će zaokružiti obnovu naluksuznijih limuzina, započetu 2017. premijerama novog Audija A8 i, nedavno, A7 Sportbacka.

U 2018. se očekuju i snažnije, “S” varijante nekih modela, među kojima je i mali krosover SQ2. Na putu je i druga generacija potkompaktnog Audija A1, koji bi takođe mogao da se pojavi do kraja sledeće godine, a spekuliše se i o još jednoj podvarijanti supersportskog modela R8.

Po svemu sudeći, naredna, 2018. godina biće veoma interesantna za fanove Audija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: