Alfa i Maserati usporili proizvodnju zbog Kineza

Kompanije Alfa Romeo i Maserati prinuđene su da smanje nivo proizvodnje u svojim italijanskim pogonima, zbog novih uvoznih pravila koje su kineske vlasti nametnule na tom tržištu.

Podeli
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio

Dva brenda koja posluju u okviru grupacije FIAT-Chrysler (FCA) zabeležila su značajan pad prodaje u Kini, otkako su tamošnje vlasti uvele nova pravila kojima se zabranjuje da proizvođači prisiljavaju prodavce da prave zalihe novih automobila na lageru.

Zbog toga će proizvodnja SUV modela Maserati Levante biti obustavljena na dve sedmice, u oktobru i novembru, dok je Alfa Romeo tokom oktobra smanjio obim proizvodnje modela Giulia i Stelvio u fabrici Kasino sa 300 na 265 jedinica po smeni.

Redukcija u ovom Alfinom pogonu nadovezala se na prethodno smanjenje proizvodnje, kada je od sredine septembra obustavljena izrada automobila petkom, čime je planirani broj vozila koja treba da siđu sa fabričkih traka smanjen za 2.000, piše AutoNews.

Maserati Levante
Maserati Levante

Prema podacima koje je saopštio JATO Dynamics, Alfa Romeo je u Kini u junu isporučio 1.006 primeraka SUV-a Stelvio, u julu je taj broj iznosio 2.666, dok je u avgustu prodato svega 227 automobila.

Veliki pad isporuka zabeležio je Maserati Levante, sa prosečno 800 vozila mesečno u prvoj polovini 2017, na svega 250 u proseku tokom jula i avgusta.

JATO Dynamics smatra i da je FCA postavio previsoke ciljeve za 2017, s obzirom da je Serđo Markione najavio da će u tekućoj godini širom sveta biti prodato 170.000 automobila sa značkom ove marke, dok će prema njihovim podacima taj broj iznositi između 130.000 i 140.000 vozila.

Vesti

strana 1 od 1331 idi na stranu