Infiniti predstavlja novi QX80 u Dubaiju

Premijera nove generacije najvećeg SUV modela u gami Nissanovog premijum brenda zakazana je za 14. novembar.

Podeli

Infiniti QX80 za 2018. najpre će moći da vide posetioci Međunarodnog auto-salona u Dubaiju, što je bio logičan izbor proizvođača s obzirom da je za ovu vrstu vozila osim SAD najvažnije tržište upravo Bliski istok.

Očekuje se da se produkcijski QX80 neće mnogo razlikovati od koncepta QX80 Monograph koji je predstavljen u proleće na sajmu automobila u Njujorku.

Nova generacija najvećeg SUV vozila marke Infiniti imaće nešto “mekši” dizajn spoljašnjosti u odnosu na robustan eksterijer prethodnika, iako je automobil u osnovi i dalje “kutijastog” izgleda.

Tome će doprineti pre svega novi dizajn farova i maske hladnjaka, koja je karakteristična za poslednju generaciju modela japanskog proizvođača.

Iako je Inifiniti stilski unapredio QX80, vozilo će najverovatnije i dalje koristiti staru mehaničku platformu, kao i postojeću pogonsku jedinicu, što znači da će se ispod masivne haube nalaziti 5.6 litarski V8 sa 400 konjskih snaga.

Uoči premijere, Infiniti je objavio nekoliko tizer fotografija na kojima se vide detalji spoljašnjosti i enterijera automobila.

.

Vesti

Dizel "umire" u SAD? Ne baš

Iako je "dizelgejt" afera sa varanjem Volkswagena na testovima emisije štetnih gasova 2015. pokrenula akciju "izbacivanja" dizel motora iz automobilske industrije, realna slika na tržištu je malo drugačija.

Vesti ponedeljak 22.01. 16:45 Komentara: 9
strana 1 od 1313 idi na stranu