Novi Mercedes CLS stiže u novembru

Treća generacija kupe-limuzine trebalo bi da ima premijeru na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

14:47

Novi Mercedes CLS stiže u novembru
Foto: CarPix/CarScoops

Aktuelni CLS debitovao je 2010, a Mercedes privodi kraju razvoj njegovog naslednika, o čemu svedoče i “špijunske” fotografije pretprodukcijskog vozila sa minimalnom “kamuflažom”, koje su nastale u Nemačkoj.

Proizvođač iz Štutgarta nije menjao recept koji je koristio prilikom oblikovanja prve dve generacije – i novi model ima sličnu, elegantnu siluetu kao njegovi prethodnici.

Na jednoj od fotografija vidi se i detalj instrument table, sa klasičnim analognim satovima i kružnim ventilacionim otvorom.
Foto: CarPix/CarScoops
Kako saznaje Autocar, novi CLS biće dostupan sa četvorocilindarskim benzincem sa 300 ks (220 kW) i šestocilindrašem 367 ks (270 kW).

Kasnije bi se pojavila i sportska AMG verzija sa 435 ks (320 kW).

Što se tiče dizel opcija, osnovni model bio bi pogonjen četvorocilindarskim motorom sa 245 ks (180 kW), dok bi u ponudi bila i dva dizal agregata sa 6 cilindara, od kojih bi slabiji isporučivao 284 ks (209 kW), a jači 340 ks (250 kW).

Nakon očekivane novembarske premijere, Mercedes CLS treće generacije pojaviće se u prodajnim salonima početkom 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: