Toyotina “kutija” koja spaja SUV i minivan / FOTO

Toyota je objavila fotografije zanimljivog koncepta Tj Cruiser koji će imati premijeru krajem meseca na auto-salonu u Tokiju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

15:20

Toyotina “kutija” koja spaja SUV i minivan / FOTO

Kako se približava početak tokijskog sajma automobila, japanski proizvođači počeli su da najavljuju novitete koje će predstaviti domaćoj publici.

Među njima je koncept Tj Cruiser, koji ima multifunkcionalnu, prostranu “kutijastu” kabinu, poput kombinovanih minivan i lakih komercijalnih modela, ali i vozne karakteristike SUV automobila.
U Toyoti kažu da je Tj Cruiser namenjen “vozačima sa stilom, koji u svom životu neprekidno spajaju rad i igru” - oznaka T dolazi od engleske reči “toolbox” (kutija za alat), dok J označava “joy” (radosti).

S obzirom da je zamišljeno da se vozilo koristi i za obavljanje poslova, kao i za kretanje van asfalta, pojedini delovi karoserije (hauba, krov, podvozje) zaštićeni su kako bi se spoljašnjost zaštitila od ogerbotina.

Po potrebi, vozač može da uključi pogon 4x4 kako bi lakše prešao preko neravnog terena i kroz blato.
Prednja vrata otvaraju se na regularan način, dok su zadnja klizeća, čime je omogućen lakši prilaz kabini prilikom ulasak pozadi, ali i kod utovara kabastih stvari sa strane.

Zadnja klupa i sedište suvozača lako se oboraju pri čemu se dobija potpuno ravan pod, u nivou sa prtljažnikom, pa se u vozilu mogu prevesti veliki predmeti dužine do 3 m. Toyota je ugradila razne trake i druge element pomoću kojih se stvari koje se prevoze u kabini mogu pričvrstiti i osigurati tokom vožnje.
Koncept je postavljen na novu generaciju TNGA (Toyota New Global Architecture) mehaničke platforme, a upotrebljen je hibridni pogon sa 2.0 litarskim benzincem kao srcem sistema.

Tj Cruiser imaće svetsku premijeru 25. oktobra na tokijskom auto-salonu, a Toyota za sada nije saopštila da li planira serijsku verziju ovog automobila.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: