Nikola i Bosch zajedno do vodonično-električnih kamiona

Do 2021. godine, "Nikola Motor Company" predstaviće Nikola Jedan i Dva, liniju vodonično-električnih kamiona sa nultom emisijom štetnih izduvnih gasova koji će razvijati više od 1.000 ks i preko 2.700 Nm obrtnog momenta.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

12:05

Nikola i Bosch zajedno do vodonično-električnih kamiona
Foto: Bosch

Novi pogonski sistem razvijen je zahvaljujući partnertstvu između kompanija Nikola i Bosch. Ove dve kompanije osmislile su sistem od samog početka, a zahvaljujući Bosch-u i njegovoj proizvodnji e-osovina omogućeno je ranije predstavljanje električnog kamiona na tržištu.

E-osovina je prilagodljiva, modularna platforma sa motorom, upravljačkom elektronikom i transmisijom u jednoj kompaktnoj jedinici. Ovo je čini pogodnom za električnih vozila bilo koje vrste, od malih putničkih automobila do lakih komercijalnih vozila.

Kompanije Nikola i Bosch će koristiti ovaj koncept da bi komercijalizovali prvu e-osovinu na svetu sa dualnim motorom za teška komercijalna vozila. E-osovina će biti uparena sa specijalno razvijenim pogonskim sistemom vodoničnih gorivnih ćelija – takođe zajednički konstruisanim od strane kompanija Nikola i Bosch.

Kompletno upravljanje vozila biće zajednički razvijeno i zasnovano na upravljačkom softveru i hardveru Bosch-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: