Automobili / Vesti 30

Čudovište 4x4: Ne zovu ga uzalud “tenk” / FOTO

Mala auto-kompanija Rezvani Motors poznata je po sportskim automobilima. Ovog puta iskoračili su iz svoje “zone komfora” i napravili svoj prvi SUV - i to kakav.

Izvor:

Vozilo, prigodno nazvano Rezvani Tank, osmišljeno je kao ekstremni SUV napravljen za najteže off-road izazove, a izvesno je da posmatrače neće ostaviti ravnodušnim.

Nesvakidašnji, izrazito robustan dizajn spoljašnjosti karakterišu detalji koje obično viđamo na vojnim terencima, dok je unutrašnjost opremljena luksuznim materijalima i sadržajima, ali je ujedno i minimalistička tako da se potpuno uklapa u eksterijer vozila.

Rezvani Tank nudi prostor za prevoz do 5 putnika, a zadnja vrata se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih, čime je olakšan pristup onima koji treba da se smeste na zadnju klupu.

Pogonska jedinica ne zaostaje za monstruoznošću spoljašnjosti SUV-a. Ispod haube se nalazi 6.4 litarski V8 koji proizvodi 500 ks, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Moćni agregat trebalo bi da obezbedi odlična ubrzanja, ali Rezvani na žalost nije obajvio podatke o performansama vozila.

Kada već spominjemo vojne terence, na koje Tank izgledom podseća, treba napomenuti da ovaj SUV među doplatnim opcijama ima i sistem sa noćnom, tj. termalnom kamerom, kao i oklop koji štiti putnike od projektila.

Rezvani je već počeo da prima narudžbine za model Tank, a početna cena iznosi čak 178.000 dolara.

.

.

.

.

.

.

Komentari 30
Čitajte
Pošalji komentar