Mitsubishi ima novi krosover i želi da osvoji Evropu

Novi model - Eclipse Cross, stiže u evropske prodajne salone tokom zime, a japanski proizvođač planira da do marta 2018. proda čak 50.000 ovih vozila na Starom kontinentu.

Podeli

Mitsubishijev globalni kompaktni krosover imao je svetsku premijeru u martu 2017. na ženevskom auto-salonu.

Model koji će se prodavati u 80-ak zemalja širom sveta, uključujući i SAD i Australiju, za kupce u Evropi izrađuje se u fabrici Okazaki u Japanu.

Ako vam ime Eclipse izgleda poznato, to je zato što je Mitsubishi iskoristio oznaku koju su nosili sportski kupei ovog proizvođača u periodu 1990-2012.

Međutim, svaka sličnost između prethodnika i novog modela završava se u nazivu, jer je Eclipse Cross klasičan predstavnik krosover/SUV segmenta, koji će kupcima biti ponuđen u varijatama sa prednjim i pogonom na sva 4 točka.

Novi model u Evropi će se prodavati sa 1.5 litarskim turbo benzincem sa 163 ks i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji je standardno uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je CVT menjač dostupan kao opcija.

Na nekim evropskim tržištima na raspolaganju će biti i 2.2 litarski dizelaš sa osmostepenim automatikom. Mitsubishi planira da dizel verziju kasnije zameni model sa hibridnim pogonom.

.

Vesti

strana 1 od 36 idi na stranu