Mitsubishi ima novi krosover i želi da osvoji Evropu

Novi model - Eclipse Cross, stiže u evropske prodajne salone tokom zime, a japanski proizvođač planira da do marta 2018. proda čak 50.000 ovih vozila na Starom kontinentu.

Podeli

Mitsubishijev globalni kompaktni krosover imao je svetsku premijeru u martu 2017. na ženevskom auto-salonu.

Model koji će se prodavati u 80-ak zemalja širom sveta, uključujući i SAD i Australiju, za kupce u Evropi izrađuje se u fabrici Okazaki u Japanu.

Ako vam ime Eclipse izgleda poznato, to je zato što je Mitsubishi iskoristio oznaku koju su nosili sportski kupei ovog proizvođača u periodu 1990-2012.

Međutim, svaka sličnost između prethodnika i novog modela završava se u nazivu, jer je Eclipse Cross klasičan predstavnik krosover/SUV segmenta, koji će kupcima biti ponuđen u varijatama sa prednjim i pogonom na sva 4 točka.

Novi model u Evropi će se prodavati sa 1.5 litarskim turbo benzincem sa 163 ks i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji je standardno uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je CVT menjač dostupan kao opcija.

Na nekim evropskim tržištima na raspolaganju će biti i 2.2 litarski dizelaš sa osmostepenim automatikom. Mitsubishi planira da dizel verziju kasnije zameni model sa hibridnim pogonom.

.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 18

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 34
strana 1 od 1286 idi na stranu