Toyota i Mazda udruženim snagama do elektroautomobila

Dva japanska proizvođača u novu eru automobila sa električnim pogonom nameravaju da uđu zajedničkim naporima.

Podeli

Toyoti i Mazdi u tome će pomoći i treći partner, globalni proizvođač auto-komponenti, Denso, saopštili su iz Mazde.

Projektu razvoja automobila na struju Toyota će doprineti svojom TNGA mehaničkom platformom, dok će Mazda biti zadužena za planiranje proizvoda, a obezbediće i stručnjake iz oblasti kompjuterskog modelinga prilikom projektovanja.

Uloga kompanije Denso biće da sa partnerima podeli svoje znanje iz oblasti elektronike.

Kao rezultat saradnje, tri partnera planiraju razvoj i izradu raznovrsnih vozila na električni pogon, uključujući putničke automobile, SUV modele i laka komercijalna vozila i kamione.

Kada je reč o investicijama, one neće biti ravnopravno raspoređene, s obzirom da će glavni deo finansijskog tereta kao ubedljivo najveća među partnerima snositi Toyota (90%), dok će ulaganja Mazde i kompanije Denso biti jednaka (po 5%).

Vesti

Nedelja bezbednosti u saobraćaju: Suština u prevenciji

Bezbednost učesnika u saobraćaju je tema koja zaokuplja veliku pažnju kako u svetu, tako i kod nas. Za to postoje ozbiljni razlozi - saobraćajne nezgode su osmi najčešći uzrok smrti u svetu, a ubedljivo prvi uzrok smrti među mladom populacijom. Statistika je još alarmantnija kada su u pitanju povrede sa dugoročnim ili trajnim posledicama.

Vesti subota 30.09. 17:17 Komentara: 18

S dolaskom jeseni pogodnija kupovina motocikala

BMW je za sam početak jeseni pripremio za kupce u Srbiji specijalne pogodnosti prilikom kupovine motocikala R1200GS i R1200GS Adventure. Ponuda se odnosi na motocikle koji se nalaze na lageru i dostupni su za isporuku odmah, a traje do 15. oktobra.

Vesti petak 29.09. 13:00 Komentara: 7

Mercedes potiskuje tradicionalni londonski taksi

Iako Englezi veoma drže do tradicije, ipak je Mercedes taj koji je u 2017. prodao više vozila namenjenih taksi službi u Londonu, u poređenju sa ikoničnim, retro dizajniranim modelom TX4 koji proizvodi London Taxi Company, po kome je britanska prestonica već decenijama prepoznatljiva.

Vesti petak 29.09. 11:45 Komentara: 8
strana 1 od 36 idi na stranu