Opel najavio svoj prvi “plug-in” hibridni model

Opel je na sajmu automobila u Frankfurtu izložio nove modele iz porodice Insignije, ali i SUV Grandland X, koji će ujedno biti prvo vozilo ove marke sa plug-in hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

12:14

Opel najavio svoj prvi “plug-in” hibridni model
Mihael Lošeler predstavlja Grandland X u Frankfurtu (Foto: Opel)

Novi izvršni direktor kompanije, Mihael Lošeler, otvorio je Opelov štand na 67. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Lošeler je novinarima predstavio tri nova modela koji na ovom sajmu imaju svetsku premijeru: Grandland X, Insignia GSi i Insignia Country Tourer.

Kako je rečeno, automobilski proizvođač iz Riselshajma nastoji da pokrene ofanzivu na rastući SUV segment upravo svojim novim kompaktnim modelom - Grandland X.

Lošeler je takođe najavio da će Grandland X biti prvi Opel koji će u ponudu imati i “plug-in“ hibridnu varijantu.

“Naš novi SUV, kao plug-in hibrid, sledeći je veliki primer mogućnosti koje nas očekuju kao člana PSA grupe“, rekao je Lošeler na pres konferenciji, ali nije izneo više detalja o tom vozilu.

Podsećamo, Opel je tokom leta i zvanično prešao iz ruku General Motorsa u vlasništvo PSA Peugeot Citroen grupe.
Svetsku premijeru imala je i Insignia GSi, koja je dostupna i u karavan verziji (Foto: Opel)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: