Stiže još jedan GSi: Sportska Insignia karavan

Posle limuzinske verzije, Opel je predstavio i Insigniju GSi Sports Tourer.

Podeli

Karavan će biti ponuđen sa benzinskim, ali i sa dizel motorom, i to istim onim bi-turbo agregatom sa 210 ks koji je početkom septembra debitovao u sedan varijanti Opel Insignije.

Što se tiče benzinca, reč je o pogonskoj jedinici sa 260 ks i 400 Nm, koja omogućava da GSi Sports Tourer od 0 do 100 km/h ubrza za 7,5 s i da razvije maksimalnih 245 km/h.

Inače, ovaj motor pokreće i limuzinsku Insigniju GSi, koja je predstavljena u julu 2017.

Kada je reč o dizelašu, četvorocilindarski 2.0 litarski bi-turbo isporučuje 210 ks i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke, dizel verzija stiže za 7,9 s, dok je najveća brzina automobila 231 km/h.

Opel navodi da, prema NEDC standardu, dizelaš prosečno troši 8,9 l/100 km po gradu, 6,1 litar na otvorenom putu i 7,3 l/100 km u kombinovanom režimu, dok CO2 emisija iznosi 192 g/km.

I benzinac i dizelaš upareni su sa osmobrzinskim automatskim menjačem, dok se snaga prenosi na sva 4 točka.

Završna podešavanja modela Insignia GSi Sports Tourer obavljena su na legendarnoj stazi Nirburgring, a u Eifel planinama Opel ima i test centar za usavršavanje sportskih automobila.

Opelovi inženjeri su razvili potpuno novo oslanjanje za GSi na stazi Nirburgring. Kraće opruge spuštaju model GSi karavan za 10 milimetara, a specijalni sportski amortizeri redukuju pomeranje karoserije na minimum. Moćne četvoroklipne Brembo kočnice i direktno upravljanje su naknadno usavršeni.

Opel Insignisa GSi Sports Tourer standardno je opremljena “mechatronic FlexRide” oslanjanjem. Ovaj sistem u deliću sekunde prilagođava rad amortizera i upravljanja, a kontrolna jedinica takođe menja parametre rada komande gasa i prilagođava trenutak promene stepena prenosa osmobrzinskog automatskog menjača.

Vozač može da bira između Standard, Tour i Sport moda. U skladu sa odabranim režimom vožnje, upravljanje i odziv na papučicu gasa mogu da budu još direktniji.

Ekskluzivno u modelu GSi u ponudi je i Competition mod, koji se aktivira ESP prekidačem. Dvostruki pritisak na njega omogućava najiskusnijim vozačima da isključe kontrolu proklizavanja, što obezbeđuje vrhunske rezultate na trkačkoj stazi.

Opel Insignia GSi Sports Tourer imaće premijeru na auto-salonu u Frankfurtu, polovinom septembra, a u prodajne salone širom Evrope trebalo bi da stigne do kraja 2017.

.

Vesti

Nedelja bezbednosti u saobraćaju: Suština u prevenciji

Bezbednost učesnika u saobraćaju je tema koja zaokuplja veliku pažnju kako u svetu, tako i kod nas. Za to postoje ozbiljni razlozi - saobraćajne nezgode su osmi najčešći uzrok smrti u svetu, a ubedljivo prvi uzrok smrti među mladom populacijom. Statistika je još alarmantnija kada su u pitanju povrede sa dugoročnim ili trajnim posledicama.

Vesti subota 30.09. 17:17 Komentara: 18

S dolaskom jeseni pogodnija kupovina motocikala

BMW je za sam početak jeseni pripremio za kupce u Srbiji specijalne pogodnosti prilikom kupovine motocikala R1200GS i R1200GS Adventure. Ponuda se odnosi na motocikle koji se nalaze na lageru i dostupni su za isporuku odmah, a traje do 15. oktobra.

Vesti petak 29.09. 13:00 Komentara: 7

Mercedes potiskuje tradicionalni londonski taksi

Iako Englezi veoma drže do tradicije, ipak je Mercedes taj koji je u 2017. prodao više vozila namenjenih taksi službi u Londonu, u poređenju sa ikoničnim, retro dizajniranim modelom TX4 koji proizvodi London Taxi Company, po kome je britanska prestonica već decenijama prepoznatljiva.

Vesti petak 29.09. 11:45 Komentara: 8
strana 1 od 36 idi na stranu