Nešto sasvim drugačije: Kia Proceed Concept

Novi Kijin koncept najavljuje dizajn sledeće generacije modela Pro_Cee'd.

Podeli

Kia je odlučila da napravi novi iskorak u pogledu dizajna svog kompaktnog modela, ugledajući se na stilske detalje koje smo početkom godine videli na sportskom automobilu korejskog proizvođača - modelu Stinger.

Koncept, koji će zvaničnu premijeru imati na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, izveden je u takozvanom “Shooting Brake” karoserijskom obliku, iako Kia izbegava da koristi taj termin.

U korejskoj kompaniji umesto toga upotrebljavaju naziv produženi “hot hatch”, kako bi naglasili njegovu sportski dimenziju.

I, zaista, pogled na koncept iz profila otkriva dinamičnu, pomalo kupeovsku siluetu automobila, bez B stubova, sa izrazito kratkim prednjim prepustom i velikim 20 inčnim alu felnama.

S obzirom da iz Kije najavljuju da koncept predstavlja uvod u sledeću generaciju produkcijskog modela Pro_cee'd, ostaje da se vidi da li će i serijska verzija zadržati atraktivnu Shooting Brake karoseriju.

.

Vesti

Nedelja bezbednosti u saobraćaju: Suština u prevenciji

Bezbednost učesnika u saobraćaju je tema koja zaokuplja veliku pažnju kako u svetu, tako i kod nas. Za to postoje ozbiljni razlozi - saobraćajne nezgode su osmi najčešći uzrok smrti u svetu, a ubedljivo prvi uzrok smrti među mladom populacijom. Statistika je još alarmantnija kada su u pitanju povrede sa dugoročnim ili trajnim posledicama.

Vesti subota 30.09. 17:17 Komentara: 18

S dolaskom jeseni pogodnija kupovina motocikala

BMW je za sam početak jeseni pripremio za kupce u Srbiji specijalne pogodnosti prilikom kupovine motocikala R1200GS i R1200GS Adventure. Ponuda se odnosi na motocikle koji se nalaze na lageru i dostupni su za isporuku odmah, a traje do 15. oktobra.

Vesti petak 29.09. 13:00 Komentara: 7

Mercedes potiskuje tradicionalni londonski taksi

Iako Englezi veoma drže do tradicije, ipak je Mercedes taj koji je u 2017. prodao više vozila namenjenih taksi službi u Londonu, u poređenju sa ikoničnim, retro dizajniranim modelom TX4 koji proizvodi London Taxi Company, po kome je britanska prestonica već decenijama prepoznatljiva.

Vesti petak 29.09. 11:45 Komentara: 8
strana 1 od 36 idi na stranu