Nešto sasvim drugačije: Kia Proceed Concept

Novi Kijin koncept najavljuje dizajn sledeće generacije modela Pro_Cee'd.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

13:27

Nešto sasvim drugačije: Kia Proceed Concept

Kia je odlučila da napravi novi iskorak u pogledu dizajna svog kompaktnog modela, ugledajući se na stilske detalje koje smo početkom godine videli na sportskom automobilu korejskog proizvođača - modelu Stinger.

Koncept, koji će zvaničnu premijeru imati na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, izveden je u takozvanom “Shooting Brake” karoserijskom obliku, iako Kia izbegava da koristi taj termin.

U korejskoj kompaniji umesto toga upotrebljavaju naziv produženi “hot hatch”, kako bi naglasili njegovu sportski dimenziju.
I, zaista, pogled na koncept iz profila otkriva dinamičnu, pomalo kupeovsku siluetu automobila, bez B stubova, sa izrazito kratkim prednjim prepustom i velikim 20 inčnim alu felnama.

S obzirom da iz Kije najavljuju da koncept predstavlja uvod u sledeću generaciju produkcijskog modela Pro_cee'd, ostaje da se vidi da li će i serijska verzija zadržati atraktivnu Shooting Brake karoseriju.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: