Kia Sorento za 2018: Redizajn i novi 8-stepeni menjač

Korejski proizvođač objavio je fotografije restilizovanog SUV modela koji uskoro stiže u evropske prodajne salone.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.09.2017.

13:19

Kia Sorento za 2018: Redizajn i novi 8-stepeni menjač

Kao i kod većine modela koji prolaze kroz restilizaciju na polovini svog životnog veka, promene na spoljašnjosti Sorenta su takođe minimalne. Osveženi su farovi i stop svetla, a delimično su izmenjena od branika.

Kia će ponuditi i dve nove nijanse boje karoserije, nazvane Rich Espresso i Gravity Blue. Osim toga, kupcima su na raspolaganju redizajnirane alu felne, dimenzija 17-19 inča, a moći će da naruče i sportski paket opreme GT Line, koji je već dostupan u nekim drugim Kijinim modelima.

Paket GT Line (prikazan na fotografijama) sadrži svetla za maglu sa 4 LED elementa, crvena kočiona klešta i dodatke na karoseriji koji vozilu daju nešto agresivniji izgled. U dizel verziji, GT Line obuhvata i dvostruku hromiranu izduvnu cev.
Najuočljivija promena u kabini Sorenta je novi volan – umesto dosadašnjeg trokrakog, tu je četvorokraki obruč upravljača.

Redizajnirana je i instrument tabla, a nove su i komande klima uređaja, kao i poslednja generacija multimedijalnog sistema sa 8 inčnim ekranom osetljivim na dodir, TomTom navigacijom i Android Auto i Apple CarPlay sistemima integracije mobilnih uređaja.

U fabrici kažu da su unapredili i materijale u unutrašnjosti, uvođenjem kože i mekše plastike.

Za ljubitelje dobrog zvuka, na raspolaganju je opcioni Harman Kardon audio sistem sa 10 zvučnika, ukupne snage 640 vati.
Među doplatnim opcijama su i adaptivni LED farovi, a Sorento za 2018. opremljen je najsavremenijim sistemima asistencije, poput upozorenja na umor i dekoncentraciju vozača, tehnologije za održavanje vozila u okvirima saobraćajne trake i automatskih dugih svetala.

Jedna od najvažnijih promena dogodila se na polju prenosnih sistema. Restilizovani Sorento dobio je novi osmostepeni automatski menjač, koji se prvi put ugrađuje u neki Kijin SUV model.

Kako kažu u korejskom proizvođaču, ovaj menjač rezultat je čak 143 patentirane tehnologije i biće dostupan u paru sa postojećim 2.2 litarskim dizel motorom, u kome će zameniti dosadašnji automatik sa 6 brzina.
Novi menjač omogućava bržu i mirniju promenu stepena prenosa, i pomaže da se emisija ugljen-dioksida smanji sa 172 na 159 g/km. Pored novog automatka, u ponudi će i dalje biti manuelni menjač sa 6 brzina.

Kia Sorento za 2018. imaće svetsku premijeru na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: