Harvi ostavio iza sebe pola miliona poplavljenih vozila

Uragan koji je poslednjih nekoliko dana harao jugoistočnom obalom Teksasa i delovima Luizijane, naneo je veliku materijalnu štetu i mnogobrojnim vlasnicima automobila u tom delu SAD.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

08:55

Harvi ostavio iza sebe pola miliona poplavljenih vozila
Screenshot YouTube

Tokom oluje Harvi u pojedinim oblastima, uključujući i grad Hjuston, palo je preko 130 cm kiše, pa su se mnoge ulice i parkirališta našli pod vodom. Na snimcima koji ovih dana stižu iz tog dela Sjedinjenih Država može se videti i veliki broj vozila koja se nalaze u vodi do prozora.

Cox Automotive procenjuje da je preko 500.000 automobila pretrpelo totalnu štetu, što je dvostruko više u odnosu na broj vozila koja su polavljena 2012, kada je oblast Njujorka i Nju Džersija pogodila oluja Sendi. Tada je otpisano oko 250.000 automobila sa totalnom štetom.

Automobilske kompanije očekuju da će se mnogi vlasnici koji su zbog Harvija ostali bez svojih vozila uskoro zaputiti ka prodajnim salonima kako bi nabavili nove automobile.

Neki proizvođači već nude onima koji su izgubili auto u oluji razne povlastice i popuste, pa su tako General Motors i FCA snizili cene svojih vozila i do 500 dolara, a Hyundai je za sve modele u ponudi obezbedio popust koji iznosi 750 dolara po automobilu.

Sa druge strane, pojedini proizvođači, poput Forda i Nissana, odlučili su da uplate određene sume novca Crvenom krstu i drugim organizacijama kao pomoć postradalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: