Prve fotografije: Zablistao novi BMW Z4

Na Interentu su se pojavile fotografije konceptne verzije naslednika aktuelnog roudstera Z4, uoči zvanične premijere ovog automobila na "Konkursu elegancije" u kalifornijskom Pebl Biču.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

11:23

Prve fotografije: Zablistao novi BMW Z4

U očekivanju tehničkih detalja, prve fotografije koncepta otkrivaju radikalno drugačiji dizajn spoljašnjosti od prethodnika, sa izrazito oštrim linijama, prorezima na poklopcu motora i farovima agresivnog oblika, koji se prostiru bočno, ali i usecaju u haubu.
Zadnjim delom automobila dominiraju široka i veoma tanka stop svetla, otvori za vazduh iza točkova i dvostruki trapezodini završeci izduvnih cevi.

Iza sedišta se nalaze interesantno oblikovani zaštitni "rol-bar" elementi.
S obzirom da se radi o konceptnoj verziji, koja pre svega ima za cilj da svojim dizajnom ostavi snažan utisak na posmatrača, umesto standardnih spoljnih retovizora postavljena su tanka, izdužena ogledala i vetrobransko staklo sa izuzetno tankim ramom.
Koncept novog BMW-a Z4 biće jedan od centralnih eksponata na štandu nemačkog proizvođača na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, dok bi nešto izmenjena produkcijska verzija trebalo da bude prikazana na sajmu u Ženevi 2018.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: