Novi Audi A3 stiže 2019, bez varijante sa 3 vrata?

U novembru 2016. stigla je vest da je Audi odložio razvoj nove generacije modela A3, kako bi se fokusirao na probleme izazvane dizel skandalom. Prema najnovijim vestima, izgleda da će “žrtva” ovog odlaganja biti A3 sa 3 vrata.

Podeli
Prve tri generacije Audija A3 (ilustracija)
Prve tri generacije Audija A3 (ilustracija)

Kako bi smanjio troškove razvoja i proizvodnje, Audi će iz naredne generacije svog kompaktnog modela izostaviti trovratnu varijantu, saznaje britanski Autocar.

Takva odluka rukovodstva deo je programa konsolidacije koji je nakon dizel afere iz 2015. sproveo vlasnik brenda Audi, nemački Volkswagen. Procenjeno je da verzija sa 3 vrata nije dovoljno interesantna kupcima da bi njeno postojanje u okviru 4. generacije modela A3 bilo finansijski opravdano.

Isti izvor navodi da će novi Audi A3 stići na tržište tek 2019, a čast hečbek verzija braniće samo A3 Sportback sa 5 vrata.

Sa druge strane, novajlija u gami, A3 Sedan, ostaće u proizvodnji i u okviru sledeće generacije, a njegova premijera očekuje se 2020. godine.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 10

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu