Mercedes sprema novu ekskluzivu sa značkom Maybacha

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je predstavljen superluksuzni koncept Mercedes-Maybach 6, a na predstojeći "Konkurs elegancije" u kalifornijskom Pebl Biču nemački proizvođač stiže sa još jednim ekskluzivnim automobilom.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Mercedes je objavio novi video kojim je zagolicao maštu ljubitelja luksuznih automobila. Veruje se da je vozilo čiji identitet se još ne saopštava superluskuzni kabriolet Mercedes-Maybach 6 Convertible, koji se nadovezuje na prošlogodišnji ekskluzivni kupe.

Za razliku od koncepta kupea iz 2016, koji je bio ofarban u specijalnu nijasnu crvene, novi automobila za amblemom Maybacha stiže u plavoj boji. Dimenzije i proporcije trebalo bi da budu slične kao kod kupea, čija je dužina iznosila oko 6 metara.

Video otkriva i dizaj volana i deo instrumenta table, koji takođe liče na one iz kabine prošlogodišnjeg Mercedes-Maybacha 6. Očekuje se da će i pogonski agregat biti preuzet od pomenutog kupea. U tom slučaju automobil bi pokretala 4 elektromotora ukupne snage 750 ks, a od 0 do 100 km/h ovo vozilo bi ubrzavalo za oko 4 s.

Više detalja biće poznato u narednim danima, s obzirom da je premijera najavljena za 17. avgust.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 10

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu