Nova Subaru Impreza stiže na sajam u Frankfurtu

Nova generacija Impreze imaće evropsku premijeru 12. septembra na međunarodnom auto-salonu koji se održava u tom nemačkom gradu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.07.2017.

13:33

Nova Subaru Impreza stiže na sajam u Frankfurtu

Automobil je baziran na “globalnoj mehaničkoj platformi” (Global Platform) za koju Subaru tvrdi da predstavlja značajan korak napred u odnosu na prethodnu generaciju. Konstrukcija je 70 odsto kruća u poređenju sa starom Imprezom, a u stanju je da apsorbuje i 40% više energije prilikom sudara nego ranije.

Japanski proizvođač unapredio je i sistem oslanjanja, a centar mase vozila je niži nego kod prethodne verzije Impreze, što doprinosi boljoj stabilnosti u vožnji.
Subaru Impreza za 2018. opremljena je najnovijom bezbednosnom tehnologijom, u koju spada i poslednja generacija EyeSight sistema asistencije, koji standardno sadrži adaptivni tempomat, automatski sistem kočenja u slučaju opasnosti od sudara, upozorenje na neželjeno napuštanje vozne trake, kao i funkciju pomoći pri održavanju automobila u saobraćajnoj traci.

Zaštitni znak Subaru automobila, simetrični pogon na sva 4 točka i četvorocilindarski “bokser” motor, neće izostati ni ovog puta. Motorizacija “evropske” Impreze definitivno će biti poznata početkom septembra, a za sada se zna da je model za američko tržište pogonjen 2.0 benzincem sa 152 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: