Nova Subaru Impreza stiže na sajam u Frankfurtu

Nova generacija Impreze imaće evropsku premijeru 12. septembra na međunarodnom auto-salonu koji se održava u tom nemačkom gradu.

Podeli

Automobil je baziran na “globalnoj mehaničkoj platformi” (Global Platform) za koju Subaru tvrdi da predstavlja značajan korak napred u odnosu na prethodnu generaciju. Konstrukcija je 70 odsto kruća u poređenju sa starom Imprezom, a u stanju je da apsorbuje i 40% više energije prilikom sudara nego ranije.

Japanski proizvođač unapredio je i sistem oslanjanja, a centar mase vozila je niži nego kod prethodne verzije Impreze, što doprinosi boljoj stabilnosti u vožnji.

Subaru Impreza za 2018. opremljena je najnovijom bezbednosnom tehnologijom, u koju spada i poslednja generacija EyeSight sistema asistencije, koji standardno sadrži adaptivni tempomat, automatski sistem kočenja u slučaju opasnosti od sudara, upozorenje na neželjeno napuštanje vozne trake, kao i funkciju pomoći pri održavanju automobila u saobraćajnoj traci.

Zaštitni znak Subaru automobila, simetrični pogon na sva 4 točka i četvorocilindarski “bokser” motor, neće izostati ni ovog puta. Motorizacija “evropske” Impreze definitivno će biti poznata početkom septembra, a za sada se zna da je model za američko tržište pogonjen 2.0 benzincem sa 152 ks.

Vesti

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 7
strana 1 od 1292 idi na stranu