Automobili / Vesti 27

Opel otkrio cene i motorizaciju Grandlanda X

U ponudi će na početku prodaje biti 1.2 benzinac i 1.6 dizelaš, a najjeftiniji Grandland X u Nemačkoj košta 23.700 evra.

Izvor:
Opel Grandland X- dimenzije (dužina/širina/visina): 4477/1844/1636 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2675 mm

Opel je još u aprilu objavio fotografije i specifikacije novog kompaktnog SUV modela, a sada smo u prilici da saznamo i podatke o pogonskim jedinicama ovog automobila.

U početku, kupcima će na raspolaganju biti jedan benzinski i jedan dizel agregat.

Benzinac je 1.2 litarski turbo punjeni motor sa 130 ks (96 kW) i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji prema fabričkim podacima u kombinovanom režimu vožnje troši 5,5-5,4 l/100 km.

Osnovna verzija na nemačkom tržištu može da se naruči za 23.700 evra.

Ovaj automobil standardno je opremljen klima-uređajem sa filterom koji sprečava prodor sitnih čestica ali i mirisa iz okoline, audio sistemom Radio R 4.0 sa Bluetooth funkcijom, sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova, asistencijom prilikom polaska na usponu i sistemom upozorenja na neželjeno napuštanje saobraćajne trake.

Jedina dizel opcija na startu prodaje je 1.6 litarski agregat sa 120 ks (88 kW) i 300 Nm. Fabrički deklarisana potrošnja dizelaša je 4,6-4,3 l/100 km, a početna cena 25.500 evra.

Opel je najavio da će ponuda motora biti proširena u bliskoj budućnosti.

Opel Grandland X na listi opcione opreme između ostalog ima sistem povezivosti OnStar, kamere koje pokrivaju 360 stepeni oko vozila, naprednu asistenciju prilikom parkiranja, upozorenje na pospanost vozača, sistem upozorenja na opasnost od frontalnog sudara sa funkcijom automatskog kočenja, sistem detekcije pešaka na drumu, adaptivni tempomat, panoramski stakleni krov, funkcije IntelliLink, Android Auto i Apple CarPlay koje obezbeđuju intergraciju mobilnih uređaja u multimedijalni sistem vozila, Demon premijum audio sistem, adaptivne LED farove i dvobojnu karoseriju.

.

.

.

Komentari 27
Čitajte
Pošalji komentar