Može li Stelvio da nadoknadi slabiju prodaju Giulie?

Zaljubljenike u brend Alfa Romeo obradovala je pojava nove generacije automobila koji su nagovestili bolje dane za ovog italijanskog proizvođača, ali prvi rezultati prodaje limuzine Giulia su ispod očekivanja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

08:50

Može li Stelvio da nadoknadi slabiju prodaju Giulie?

Alfa Romeo je dugo najavljivao “kambek” a kada su se na tržištu najzad pojavili modeli potpuno nove generacije, izgleda da ne ide sve po planu.

Prilikom premijere limuzine Giulia, šef kompanije FIAT-Chrysler, Serđo Markione, izneo je očekivanje da će se godišnja prodaja ovog sedana kretati između 75.000 i 100.000 automobila.

Međutim, od lansiranja u maju 2016. pa do aprila 2017. u Evropi je prodato nešto manje od 19.000 Giulia, dok je u prva 4 meseca 2017. u Sjedinjenim Državama isporučeno svega 1.600 vozila.
U međuvremenu, stigao je još jedan model, Stelvio, koji pripada sve popularnijem SUV automobilskom segmentu i koji bi možda mogao da nadoknadi slabiji start modela Giulia.

Markione očekuje da Alfa u 2017. kupcima isporuči oko 170.000 vozila (u taj broj treba uračunati i dva manja modela čiji je životni vek na izmaku, Giuliettu i MiTo, koji se prodaju na evropskom tržištu), ali Automotive News navodi da je mnogo realnije da će se prodaja kretati oko 120.000 jedinica.
Analitičari automobilskog tržišta smatraju da je za sada teško predvideti kako će Stelvio proći na tržištu u svojoj prvoj godini prodaje, a da će prve relevantne rezultate imati tek u trećem tromesečju 2017.

Naime, prema njihovim rečima, tada će biti poznato na kakav prijem je ovaj SUV naišao na ključnim automobilskim tržištima, piše Automotive News.

Što se tiče Sjedinjenih Država, očekuje se da bi u toj zemlji u 2017. moglo da se proda oko 20.000 primeraka Giulie i Stelvia, zbirno. Alfa Romeo Stelvio u SAD stiže tokom leta, a prodavaće se po početnoj ceni od 42.990 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: