Rasprodat legendarni superautomobil od 1,9 miliona $

Kupci modela Koenigsegg Regera nisu obični fanovi supersportskih automobila – to su oni malobrojni među bogatim klijentima koji žele ekskluzivu i egzotiku.

Podeli
Vlasnik kompanije, Christian von Koenigsegg, pored modela Regera
Vlasnik kompanije, Christian von Koenigsegg, pored modela Regera

I to su i dobili, jer je mali švedski proizvođač sportskih modela, Koenigsegg, ograničio proizvodnju na samo 80 primeraka i do sada su već svi pronašli svoje vlasnike.

Iz te kompanije saopštili su da su rasprodali celokupnu planiranu seriju, a da pojedini od naručenih automobila tek treba da budu izrađeni.

Očekuje se da će ova informacija podići cenu Regerama koje neki od sadašnjih vlasnika odluče da prodaju, što će im doneti lepu zaradu.

Regera je prvi Koenigsegg sa hibridnim pogonom, a u sebi kombinuje 5.0 litarski twin-turbo V8 i tri elektromotora. Automobil nema klasičan menjač, već praktično koristi jednu jedinu brzinu za ubrzavanje.

Ukupna kombinovana snaga dostiže neverovatnih 1.500 ks, a Regera od 0 do 100 km/h stiže za 2,7 s i razvija impresivnih 410 km/h.

Svaki primerak ovog izuzetnog superautomobila koštao je oko 1,9 miliona dolara.

.

.

.

.

Vesti

Galerija: Renault Megane RS za 2018.

Renault je otvorio knjigu narudžbina za novi Megane RS u Evropi, a početak prodaje obeležio je setom novih fotografija koje su nastale tokom međunarodne prezentacije ovog modela u Španiji.

Vesti petak 19.01. 15:05 Komentara: 9
strana 1 od 1312 idi na stranu