Ispod sve te "kamuflaže" krije se novi Duster

Prve fotografije ne otkrivaju mnogo kada je reč o dizajnu automobila, ali očekuje se da će se novi Duster stilski nadovezati na aktuelni model, bez revolucionarnih promena u izgledu spoljašnjosti.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

09:38

Ispod sve te
Foto: Carscoops/CarPix

Dacia uveliko priprema naslednika prve generacije SUV modela Duster, koji je svojom pojavom 2009. godine doprineo da se u Evropi poboljša imidž rumunskog proizvođača.

Objavljene su i prve "špijunske" fotografije automobila nastale tokom testiranja na putu, ali je vozilo i dalje potpuno sakriveno "kamuflažom" od radoznalih pogleda.
Foto: Carscoops/CarPix
Ipak, naziru se neki detalji, poput maske hladnjaka koja podseća na onu sa restilizovanog Sandera.

Takođe, čini se da će novi Duster imati slične proporcije kao i prethodni, uz nešto savremeniji dizajn.
Foto: Carscoops/CarPix
Prema nezvaničnim informacijama, automobil je postavljen na Renault-Nissan CMF mehaničku platformu, koju koriste modeli kao što su Renault Kadjar i Nissan Qashqai, a očekuje se i produžena verzija sa 7 sedišta, ali tek godinu dana nakon premijere regularnog Dustera.
Foto: Carscoops/CarPix
Dacia bi trebalo da predstavi novi Duster publici na sajmu automobila u Frankfurtu, koji se održava u septembru, a automobil bi u prodajne salone mogao da stigne krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: