Novi Hyundai SUV pokazao lice pre vremena / VIDEO

Potkompaktni SUV Kona uhvaćen je okom kamere tokom snimanja promotivnog videa na ulicama Madrida.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

09:45

Novi Hyundai SUV pokazao lice pre vremena / VIDEO
Screenshot YouTube (Carscoops.com)

Hyundai je početkom aprila najavio novi model iz segmenta malih SUV/krosover vozila koji je dobio ime Kona po istoimenoj oblasti na havajskom Velikom ostrvu.

Tada je objavljena i prva fotografija detalja prednjih svetlosnih grupa, a zahvaljujući ovom kratkom videu, sada smo u prilici da sagledamo novi Hyundai u celini: Već na prvi pogled jasno je da je korejski proizvođač napravio stilski odmak od aktuelne game svojih vozila sa namerom da se Kona vizuelno istakne i izdvoji iz gomile konkurentskih modela drugih kompaniija koji takođe spadaju u SUV “B” segment.

To je naročito primetno na prednjem delu automobila koji ima nešto agresivniji dizajn sa razdvojenim dnevnim svetlima od ostatka farova, dok maska hladnjaka izgleda kao kod novog i30.

Ova tendencija je ublažena na zadnjem delu sa stop svetlima koja podsećaju na ona sa modela Tucson.
Screenshot YouTube (Carscoops.com)
Hyundai je najavio da će osim standardne verzije sa prednjim pogonom, Kona biti dostupna i sa opcionim pogonom 4x4. Očekuje se da će paleta motora između ostalog obuhvatiti i turbo benzinske motore od 1.0 i 1.4 litra koji se već koriste u modelima i20 i i30.

S obzirom da su pripreme za promociju Kone u završnoj fazi, zvaničnu on-line premijeru možemo očekivati u narednim sedmicama, kada ćemo znati i tehničke detalje ovog SUV modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: