Novi Suzuki motocikli na srpskom tržištu

Najnovije verzije modela GSX-R 1000, V-Strom 650 i BURGMAN 650 stigle su prodajni salon uvoznika Suzuki automobila i motocikala, beogradskog Euro Sumara.

Podeli
Suzuki GSX-R 1000 L7 (Foto: EXIMPRESS)
Suzuki GSX-R 1000 L7 (Foto: EXIMPRESS)

Ime GSX-R 1000 ABS - L7 obeležilo je brend Suzuki ali i moto sport uopšte i, nakon osam godina, šampion je dobio naslednika - nesumnjivo najkompleksniji, najsnažniji i elektronikom najopremljeniji motocikl koji je japanski proizvođač ikada napravio.

Projektovan je i napravljen od nule, poseduje novi ram i viljuške i pogonski agregat koji koristi tehnologiju razvijenu za višestruke pobednike MotoGP nadmetanja - motocikle iz familije GSX-RR. Znanje sa MotoGP takmičenja je takođe pomoglo i u razvoju obimnog elektronskog paketa, koji čine nova inercijalna merna jedinica, kontrola proklizavanja (sa 10 radnih režima) i sistem za sprečavanje blokade točkova pri kočenju (ABS).

Pokreće ga potpuno novi četvorocilindarski linijski motor zapremine 999,8 cm3, sa tehnologijom promenljivog vremena otvaranja ventila (Suzuki Racing Variable Valve Timing SR-VVT), koja se afirmisala u trkačkim verzijama ovog proizvođača.

Ovaj motocikl razvija 202 ks pri 13.200 obrtaja u minutu, a košta od 13.990 evra.

Za one koji su, ipak, skloniji trkačkim stazama, tu je i opcija GSX-R 1000R ABS - L7 koja regularni "ulični"“ supersport motocikl pretvara u mašinu za trke. Ovaj model opremljen je najnovijom generacijom Shova oslanjanja - prednjom viljuškom bez potrebe za podešavanjima i zadnjim amortizerima, čije sadejstvo omogućava bolju kontrolu u vožnji i poboljšava osećaj na prednjem delu motocikla.

U odnosu na pređašnje verzije tu je i "launch control" - opcija za snažniji start motocikla, "quick shifter" u oba smera, TCS za kontrolu pri naglim skretanjima, dodatna integrisana LED svetla u prednjoj maski, a postignuta je i dodatna redukcija mase.

Cena ovog modela je 16.890 evra.

Suzuki V-Strom 650 L7 (Foto: EXIMPRESS)
Suzuki V-Strom 650 L7 (Foto: EXIMPRESS)

Izložbeni salon Euro Sumara odnedavno krasi i po svemu posebno zanimljiv model V-Strom 650 ABS - L7, najnovija verzija jednog od najprodavanijih motocikala u segmentu, još od uvođenja na tržišta 2004. godine. Zadržan je aluminijumski ram čija dužina, uz zavidno međuosovinsko rastojanje, omogućava udobnu vožnju i komfornu poziciju čak i visokim vozačima.

Agregat i menjač su poznati od ranije, ali uz brojna poboljšanja. Suzukijev proveren V-tvin motor od 645 cm3 sada ima više snage i obrtnog momenta - proizvodi 71 ks pri 8.800 obrtaja u minutu i 62 Nm obrtnog momenta pri 6.500 obr/min.

Takođe, ovaj pogonski agregat prilagođen je novim standardima o emisiji izduvnih gasova, a na spisku noviteta nalazi se i TCS sistem (kontrola proklizavanja) koji omogućava osetno bezbedniju vožnju kao i takozvano mapiranje agregata (tri raspoloživa moda).

Masa motocikla je smanjena, pa on sada teži 213 kg, dok mu je zapremina rezervoara 20 litara. Zahvaljujući novom dizajnu, na prvi pogled ovaj model je teško razlikovati od opcije V-Storm 1000, što je verovatno i bio cilj proizvođača. Dostupan je na lageru i isporučuje odmah po uplati, a cena mu je 7.450 evra.

Ništa manje zanimljiv model iz ponude Euro Sumara je i BURGMAN 650 Executive ABS - L6, koji se nudi za 9.350 evra. Isporuka je takođe odmah po uplati.

strana 1 od 34 idi na stranu