Novi Renault Megane RS imaće preko 300 ks

Renault je potvrdio da će novi Megane RS imati snažniji motor nego ikad pre.

Podeli

Ljubitelji sportskih hečbek automobila sa nestrpljenjem iščekuju RS verziju akteulnog Megana, koji će odmeriti snage sa modelima kao što su Honda Civic Type R ili Ford Focus RS, čime će dugogodišnje rivalstvo ući u novu eru.

I dok je Ford poslednju generaciju Focusa RS ponudio u varijanti sa pogonom na sva 4 točka, Renault će se i dalje držati dokazanog prednjeg pogona koji je prethodnoj verziji modela Megane RS svojevremeno doneo titulu najbržeg automobila u svojoj klasi na stazi Nirburgring.

Kada se pojavi, novi Megane RS za zvanje najbržeg na čuvenoj nemačkoj pisti moraće ovog puta da se bori sa modelom Volkswagen Golf GTI Clubsport S, koji je aktuelni vladar na “zelenom paklu” Nirburgringa, u svom automobilskom segmentu.

U novi juriš na rekord staze u klasi serijskih modela sa prednjim pogonom, Megane RS će krenuti naoružan 2.0 turbo benzincem koji će proizvoditi preko 300 konjskih snaga. Veruje se da će ovaj motor razvijati blizu 320 ks, sa koliko raspolaže i novi Civic Type R.

Motor će standardno biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, ali će Renault kao opciju ponuditi i automatizovani šestostepeni menjač sa duplim kvačilom.

Što se tiče dizajna, u francuskom proizvođaču kažu da on neće biti previše “agresivan”, jer se to ne uklapa u njihovu estetsku filozofiju. Novi Megane RS imaće premijeru tokom 2017.

Vesti

strana 1 od 1330 idi na stranu