Zavirite u budućnost Mercedesove kompakt klase / FOTO

Mercedes je na sajmu automobila u Šangaju predstavio Concept A Sedan, koji pruža uvid u dizajn sledeće generacije kompaktnih modela ovog proizvođača.

Podeli

Ako je suditi po konceptu, budući modeli poput Mercedesa A klase i CLA, izgledaće znatno drugačije u odnosu na aktuelnu generaciju ovih vozila.

Zaštitni znak novog kompaktnog sedana je potpuno izmenjena, ispupčena maska hladnjaka, sa vertikalnom rešetkom.

Slično rešenje videli smo na pojedinim sportskim modelima iz AMG GT familije, ali i na nedavno predstavljenim AMG SUV vozilima GLC 63 i GLC 63 Coupe.

Promenjen je i dizajn farova, koji su sada dobili trougaonu formu, a dinamičan izgled koncepta upotpunjuje specifičan prednji branik sa velikim, mrežastim otvorom za vazduh.

Spoljni retrovizori su tanki i elegantni, kvake sakrivene u vratima, a čitava karoserija ima fluidnu liniju.

Vešto uklopljeni, “nevidljivi” B stubovi doprinose kupe estetici.

Sportska nota pojačana je naglašenim, proširenim blatobranima ispod kojih su smešteni veliki 20 inčni točkovi.

Iako Mercedes to nije zvanično potvrdio, Concept A Sedan mogao bi da predstavlja i najavu potpuno novog modela – kompaktne limuzine, koja bi bila pravi takmac Audiju A3 Sedan.

.

.

.

.

Vesti

Vozićemo samo automobile na struju

Vest da će Ford Motor Company u narednih pet godina uložili 11 milijardi dolara u elektrifikaciju svojih modela, naterala je analitičare da procene koliko će u narednih nekoliko godina kompletna svetska autoindustrija uložiti u ovaj segment.

Vesti utorak 16.01. 20:15 Komentara: 15
strana 1 od 1310 idi na stranu