Novi Suzuki Ignis i Swift u Srbiji

Na aktuelnom salonu automobila u Beogradu, Suzuki je predstavio dva nova modela koji u domaće prodajne salone stižu tokom proleća.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

14:41

Novi Suzuki Ignis i Swift u Srbiji
Suzuki Ignis

Suzuki je svoj proizvodni program izložio u Hali 1 Beogradskog sajma, gde posetioci mogu da vide čak devet vozila ove marke.

Najveću pažnju privlače dve srpske premijere - novi Suzuki Ignis i najnovija generacija modela Swift, koji je evropskoj publici prvi put prikazan na martovskom auto-salonu u Ženevi.

Na evropsko tržište Ignis se u potpuno novoj formi vraća posle devet godina – prethodna generacija se, uz nekoliko međufaznih unapređenja, prodavala od 2000. do 2008.
Suzuki Ignis
Sa dužinom od 3.700 mm, širinom od 1.660 i visinom od 1.595 mm, novi model pripada segmentu mikro SUV vozila. Karoserija je postavljena na novu, laku Suzukijevu mehaničku platformu s međuosovinskim razmakom od 2.435 mm.

Male spoljašnje dimenzije omogućavaju da prečnik okretanja bude samo 9,4 m, dok visoko odstojanje od tla (180 mm) nagoveštava da će se novi Ignis lako „izboriti“ sa visokim ivičnjacima, ali i sa izazovima prave terenske vožnje.

Kada su sva sedišta uspravljena, a vozilo opremljeno setom za popravku pneumatika, na raspolaganju je prtljažnik zapremine 267 litara, odnosno do 1.100 litara kada se zadnja sedišta preklope.
Suzuki Ignis
Novi Ignis u početku će za pogon koristiti četvrocilindarski DualJet benzinski agregat sa četvoroventilskom tehnologijom, radne zapremine 1.242 cm3. Motor proizvodi 90 ks/66 kW, dok maksimalni obrtni moment iznosi 120 Nm pri 4.000 o/min.

"Mana" ovog sajamskog noviteta jeste činjenica da cena automobila još nije poznata, ali uz malo strpljenja i to ćemo uskoro saznati, jer prodaja počinje tokom aprila.
Suzuki Swift
Pravo iz Ženeve, na izložbeni prostor Euro Sumara u Hali 1 Beogradskog sajma, stigao je i novi Swift.

Staro ime, ali praktično novi automobil od koga se očekuje da dostojno nasledi prethodnika. Novi Swift je dugačak 3.840 mm, širok 1.735 mm i visok 1.495 mm (1.520 mm u varijanti sa pogonom na sva 4 točka).

Međuosovinsko rastojanje nije naročito veliko (2.450 mm), ali ako se ima u vidu da Suzuki u Evropi nudi i nešto komforniji Baleno, sasvim je dovoljno za jedan pre svega gradski automobil.
Suzuki Swift
Inače, novi Swift je kraći od prethodne generacije za 10 mm. Uprkos tome, Suzuki je uspeo da poveća prtljažnik u odnosu na odlazeći model, pa zapremina gepeka sad iznosi 254 litra.

U početku biće dostupan sa dva motora. Manji, trocilindarski 1.0 Boosterjet, koji je nedavno debitovao u Balenu, razvija 115 ks i 170 Nm. Pored toga, tu je i 1.2 litarski Dualjet sa 90 sk i 120 Nm. Ova verzija Swifta od 0 do 100 km/h stiže za 11,9 s.

Poput Balena, i Swift je opremljen takozvanim "lakim hibridnim sistemom", koji je uparen sa atmosferskim 1.2 motorom.

Swift će početi da se prodaje tokom proleća, kada će biti poznata i cena ovog vozila u Srbiji.
Suzuki S-Cross SX4
Uz debitante – Ignis i Swift, na izložbenom štandu Suzukija nalaze se i Jimny, Baleno, S-Cross SX4, Vitara S, kao i još tri verzije Vitare.

Tokom ove sajamske manifestacije svi kupci - fizička lica, uz novi Suzuki besplatno dobijaju kasko osiguranje za prvu godinu. Polisa važi na teritoriji cele Evrope, a uključuje i naknadu štete u slučaju krađe, elementarnih nepogoda, oštećenja ali i asistenciju na putu.

Više fotografija sa sajma automobila u Beogradu potražite u našoj Galeriji.
Suzuki S-Cross SX4
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: