PSA: Opel će nam pomoći da osvojimo svet

Nakon što je od General Motorsa preuzeo auto-marke Opel i Vauxhall, PSA Peugeot-Citroen ima ambicije da postane jedan od najvećih globalnih proizvođača automobila na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

11:43

PSA: Opel će nam pomoći da osvojimo svet
Opel Crossland X na auto-salonu u Ženevi 2017. (Foto: newspress.co.uk)

PSA je početkom marta, nakon kupovine brendova Opel i Vauxhall za 2,2 milijarde evra, postao drugi najveći proizvođač motornih vozila u Evropi (posle grupacije Volkswagen).

Naoružana sa dve nove marke, pored postojeće tri (Peugeot, Citroen i DS), francuska kompanija ne krije ambiciozne planove da u godinama koje dolaze postepeno krene u osvajanje sveta.

To je u intervjuu za nemački Welt am Sonntag izjavio jedna od vlasnika PSA, Žan-Filip Pežo (Jean-Philippe Peugeot).

On je otkrio da je njegova kompanija razmatrala udruživanje PSA i brenda Opel čak i pre 2012. godine, kada je sa General Motorsom sklopljen ugovor o saradnji u razvoju pojedinih modela, ali da tajming za tako nešto u tom trenutku nije bio dobar.
Opel Crossland X na auto-salonu u Ženevi 2017. (Foto: newspress.co.uk)
PSA veruje da će im kupovina marki Opel/Vauxhall omogućiti da na nekom od ključnih svetskih tržišta ostvari prodaju veću od 3 miliona automobila godišnje.

Naime, u PSA objašnjavaju da najveći svetski proizvođači automobila imaju po jedno ključno tržište u svetu gde godišnje prodaju najmanje 3 miliona vozila i da je u tome tajna njihove dominacije. S obzirom da PSA želi da postane jedan od njih, ta kompanija sada ima identičan cilj.

Francuski proizvođač napominje da Opel I Vauxhall imaju odlične prodajne rezultate upravo u velikim evropskim ekonomijama, u kojima PSA ne stoji tako dobro. Tako, na primer, Opel u Nemačkoj godišnje isporuči više vozila nego Peugeot, Citroen i premijum brend DS zajedno.

Slično je i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde "domaći" Vauxhall godišnje proda više automobila od tri pomnute francuske marke.

PSA takođe veruje da prodaja automobila brendova Opel i Vauxhall u budućnosti neće ugrožavati prodaju marki Peugeot i Citroen, i obratno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: