Markione: Kupuju Lambo jer ne mogu da čekaju na Ferrari

Na aktuelnom auto-salonu u Ženevi šef italijanskog proizvođača supersportskih automobila, Serđo Markione, izjavio je da se kupci okreću konkurentskom Lamborghiniju zato što je lista čekanja za Ferrari preduga, tvrdi Car Magazine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

12:33

Markione: Kupuju Lambo jer ne mogu da čekaju na Ferrari
Ferrari 812 Superfast na sajmu automobila u Ženevi (Foto: Newspress.co.uk)

Markione zato želi da poveća godišnju proizvodnju automobila sa značkom propetog konja, koja je do pre par godina bila ograničena na 7.000 jedinica.

Odlaskom Luke di Montecemola sa čela kompanije u jesen 2014, limit je podignut, pa Ferrari iz godine u godinu povećava proizvodnju i prodaju svojih modela. Nakon što je 2015. širom sveta isporučeno 7.664 automobila iz Maranela, 2016. je taj broj dostigao 8.014 vozila.

Markione očekuje da će u tekućoj, 2017. Ferrari proizvesti nešto manje od 8.500 jedinica, što bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da donekle zadovolji tražnju kupaca i odvrati ih od Lamborghinija.

"Lista čekanja za neke od naših automobila je predugačka", kazao je prvi čovek Ferrarija i šef FIAT-Chryslera, a prenosi Car Magazine.

"(Dugo čekanje na automobil) je nešto najgore što možete da učinite svom klijentu", objašnjava Markione.

Prema podacima iz 2016, lista narudžbina za modele 488 GTB, California T i GTC4 Lusso je toliko duga, da će neki od ovih automobila svojim vlanicima biti isporučeni tek 2018. godine.

Markione tvrdi da se pojedini kupci zbog toga okreću Lamborghiniju.

"Veoma poštujem Stafana Domenikalija (šef Lamborghinija), ali smatram da ljudi kupuju njihove automobile jer ne mogu da dođu u posed Ferrarija", navodi njegove reči Car Magazine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: