Kako izgleda Mercedesova sportska limuzina sa 800 ks

Nemački proizvođač predstavio je u Ženevi zanimljiv AMG GT Concept koji bi u produkcijskoj verziji trebalo da konkuriše modelu Porsche Panamera.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2017.

11:38

Kako izgleda Mercedesova sportska limuzina sa 800 ks

Vizuelno, automobil kombinuje siluetu kupe limuzine, sa prednjim delom koji podseća na supersportski dvosed AMG GT R.

Slično je i sa zadnjim delom vozila i ultratankim stop svetlima.
Kao i obično kada je reč o konceptnim automobilima, dizajneri uvek ubace neko ekstravagantno rešenje, poput spoljnih retrovizora koji umesto ogledala imaju male kamere usmerene pozadi.

Kod Mercedes-AMG GT Concepta ove kamere su izuzetno male i nalaze se na prednjim blatobranima. Iako je na taj način poboljšana estetika i aerodinamika vozila, ovo rešenje će verovatno biti odbačeno u korist klasičnih ogledala i retrovizora kada dođe na red projektovanje serijske verzije automobila.
Pored masivnog difuzora, zadnjim delom karoserije dominira velika, centralno postavljena trapezoidna cev izduvnog sistema, koja automobilu daje dodatni sportski karakter.

Kada je reč o pogonskom agregatu, Mercedes se odlučio za hibridni sistem koji se sastoji od 4.0 V8 bi-turbo benzinca, već viđenog u brojnim AMG modelima, i elektromotora. Kako kažu u proizvođaču, ukupna snaga pogonskog sistema iznosi čak 816 ks (600 kW), a prenosi se na sva 4 točka.
Zahvaljujući ovako moćnoj pogonskoj grupi, automobil je u stanju da do stotke stigne za oko 3 sekunde. Sa druge strane, elektromotor omogućava da se automobil određeni broj kilometara vozi samo na struju.

U Mercedesu objašnjavaju da je novi koncept najava proširenja AMG GT familije, a buduća serijska verzija bi trebalo da dobije oznaku GT4 i verovatno će imati motor skromnije snage.

Očekuje se da će glavni konkurent ovom automobilu, kada se pojavi u prodaji 2018, biti Porsche Panamera.
.
.
.
. .
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: