Premijera: Mitsubishi Eclipse Cross / FOTO

Mitsubishi je objavio fotografije i tehničke detalje svog novog kompaktnog krosovera.

Podeli

Za naziv ovog automobila japanski proizvođač iskoristio je ime jednog od ranijih modela iz svoje game - Eclipse, i dodao mu odrednicu Cross.

U pitanju je prvi krosover/SUV model Mitsubishija otkako je ovu kompaniju kupio Nissan.

Eclipse Cross je dizajnerski baziran na konceptu XR-PHEV, a iako su linije serijskog modela ublažene u odnosu na prototip, automobil će itakako privlačiti poglede svojim izgledom.

Enterijer nije toliko avangardan u pogledu dizajna, a već na prvi pogled izdvaja se veliki ekran multimedijalnog sistema koji svojom pozicijom i oblikom podseća na onaj iz BMW-a.

Motorizacija se sastoji od jednog benzinskog i jednog dizel agregata.

Novi 1.5 litarski turbobenzinac sa direktnim ubrizgavanjem uparen je sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT). Specifikacije motora nisu saopštene, ali je Mitsubishi otkrio da menjač raspolaže i sa manuelnim, sportskim modom rada u kome ima 8 brzina.

Za one koji preferiraju dizelaše tu je 2.2 litarski turbo dizel motor, takođe sa direktnim ubrizgavanjem, za koji proizvođač tvrdi da je razvijen specijalno za model Eclipse Cross.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatikom.

Eclipse Cross će biti dostupan u verzijama sa prednjim, i elektronski kontrolisanim pogonom na sva 4 točka.

Automobil će debitovati na salonu u Ženevi a u prodajne salone stiže do kraja ove ili početkom 2018. godine.

.

.

.

.

.

.

.

Vesti

VW vozi učesnike atletskog prvenstva Evrope u dvorani

U press centru beogradske Kombank arene održana konferencija za medije Ateltskog saveza Srbije i kompanije Porsche SCG, gde je kao kruna dugogodišnje uspešne saradnje ove dve institucije za zvanično vozilo Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2017. imenovan Volkswagen.

Vesti petak 24.02. 14:01 Komentara: 19
strana 1 od 35 idi na stranu