Novi luksuzni SUV stiže iz Francuske

Proizvođač premijum automobila DS, koji je deo Peugeot-Citroen grupacije, predstaviće 28. februara novi luksuzni SUV koji će biti konkurent modelima kao što su Audi Q5 i BMW X3.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

12:57

Novi luksuzni SUV stiže iz Francuske
DS7 Crossback - 'špijunska fotografija'

Novi model nosi oznaku DS7 Crossback, a na Internetu su se već pojavile nezvanične fotografije ovog vozila.

Za razliku od krosovera DS 6WR, koji je namenjen isključivo kineskom tržištu, DS7 Crossback razvijen je za potrebe kupaca u Evropi. Kao glavni rivali ovog SUV modela spominju se Audi Q5 i BMW X3, kao i novi Volvo XC60 čija se premijera takođe očekuje ovih dana. DS7 Crossback postavljen je na EMP2 mehaničku platformu Peugeot-Citroen grupacije, a među pogonskim jedinicama će se naći i novi turbo dizel agregat zapremine 1.5 litara, uparen sa osmostepenim automatikom, saznaje Autocar. Pored toga, kupcima će biti na raspolaganju i Plug-in hibridna verzija, dok bi u vrhu ponude trebalo da se nađe benzinac sa oko 240 ks.

DS je uoči on-line premijere objavio "tizer" video na kome se vidi novi sistem farova nazvan Active LED Vision: Zvanična sajamska premijera zakazana je za početak marta i auto-salon u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: