"Munja" iz Maranela: Ferrari 812 Superfast / FOTO

Ferrarijev novi V12 model raspolaže sa 800 "konja", a od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,9 s.

Podeli

Italijanski proizvođač je već samim nazivom automobila želeo da jasno stavi do znanja o kakvom se modelu radi.

Naslednik Ferrarija F12 berlinetta tako je dobio ime 812 Superfast, što znači da je kompanija ostala verna tradiciji moćnih V12 atmosferskih motora - u ovoj inkarnaciji u pitanju je 6.5 litarski agregat sa čak 800 konjskih snaga, koje su dostupne pri 8.500 obrtaja u minutu, dok je maksimalni obrtni moment 718 Nm, pri 7.000 o/min.

Motor je povezan sa unapređenim sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, koji obezbeđuje da 812 Superfast u potpunosti opravda svoje ime i da do stotke stigne za samo 2,9 s.

Maksimalna brzina ista je kao kod prethodnika, i iznosi 340 km/h.

Upravljački sistem koristi električni servo uređaj, a dodatna pogodnost je upravljanje na sva 4 točka, s obzirom da zadnji točkovi takođe pomažu pri skretanju automobila.

Stilski posmatrano, 812 Superfast predstavlja evoluciju dizajna F12 berlinette, ali automobil ima nešto agresivniji i dinamičniji izgled u odnosu na prethodni model. Na prednjem i zadnjem delu Ferrari 812 Superfast ima više aktivnih elemenata kojima se poboljšavaju aerodinamičke karakteristike i povećava sila prijanjanja ("downforce") pri većim brzinama.

Novi Ferrarijev V12 model imaće prvo pojavljivanje pred publikom na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

.

.

.

strana 1 od 35 idi na stranu