Koncept C-Aircross najavljuje novi Citroen C3 Picasso

"Preleti" evropskih MPV modela u segment krosover/SUV vozila se nastavljaju. Nakon što su Peugeot i Opel neke od svojih mini-vanova transformisali u krosovere, slična sudbina očekuje i aktuelni C3 Picasso.

Podeli

Serijska verzija nove generacije modela C3 Picasso trebalo bi da se pojavi u prodaji 2018, a već za mesec dana publika ženevskog auto-salona biće u prilici da vidi njegov koncept C-Aircross.

Automobil je stilski baziran na novom Citroenu C3, koji se odnedavno može kupiti i u Srbiji.

Kao i obično, kada je reč o konceptnim vozilima, dizajneri su dobili više slobode, pa C-Aircross ima velike točkove, kamere umesto ogledala na spoljnim retrovizorima i zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih. Ipak, treba očekivati da će produkcijski C3 Picasso imati konvencionalnija i jeftinija rešenja u odnosu na ova koja su predstavljena na konceptu.

Sa druge strane, Citroen svakako neće odustati od “Airbumps” bočnih zaštitnih lajsni, koje su prvi put viđene na modelu C4 Cactus, a zatim i na novom C3.

Kabina odlsikava stil koji je takođe prisutan kod pomenuta dva automobila. Većina funkcija i komandi prebačena je na 12 inčni ekran multimedijalnog sistema, a pomoć vozaču pruža "head-up" displej kako bi što manje skretao pogled sa puta tokom vožnje.

Novi dizajnerski pristup zaokružuje futuristički volan, koji će u serijskom modelu ipak ustupiti mesto klasičnom upravljaču kakav Citroen ugrađuje i u C3.

Detalji o pogonskom agregatu nisu saopšteni, ali to je u slučaju koncepta manje bitna stavka, s obzirom da se očekuje da će produkcijski C3 Picasso koristiti paletu motora iz Citroena C3.

.

Vesti

Dizel "umire" u SAD? Ne baš

Iako je "dizelgejt" afera sa varanjem Volkswagena na testovima emisije štetnih gasova 2015. pokrenula akciju "izbacivanja" dizel motora iz automobilske industrije, realna slika na tržištu je malo drugačija.

Vesti ponedeljak 22.01. 16:45 Komentara: 12
strana 1 od 1313 idi na stranu