Prve fotografije: Produženi VW Tiguan Allspace

Volkswagen je objavio fotografije verzije za kinesko tržište, a očekuje se da se model za Evropu neće bitno razlikovati od dalekoistočnog "brata".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

10:45

Prve fotografije: Produženi VW Tiguan Allspace

U zavisnosti od zemlje u kojoj će se prodavati, produženi Tiguan nosiće oznaku Allspace ili, kao što je to slučaj u Kini - Tiguan "L", a u odnosu na standradnu verziju, automobil ima veće međuosovinsko rastojanje i šira zadnja vrata, dok je dizajn spoljašnjosti ostao praktično isti. Slično je i u unutrašnjosti vozila.
Tiguan Allspace ima za 11 cm produženo međuosovinsko rastojanje što znači da je povećan prostor za smeštaj putnika u drugom redu sedišta.

Mediji navode da će vozilo imati opcioni treći red, sa dva dodatna manja sedišta, čiji nasloni se preklapaju u pod prtljažnika, ali po svemu sudeći, u njima će moći da se voze samo deca. Za prevoz 7 odraslih osoba, kupci će ipak morati da se orijentišu ka većem sedmosedu, nedavno predstavljenom modelu VW Atlas/Teramont.
Produženi Tiguan verovatno će imati i nešto veći prtljažnik od standardne verzije, a poput standardnog Tiguana, i Allspace je baziran na Volkswagenovoj felksibilnoj MQB mehaničkoj paltformi. Na raspolaganju je i slična motorizacija koja obuhvata poznate četvorocilindraske turbo benzinske ili dizel agregate. Snaga će se u osnovnim verzijama prenositi na prednju osovinu, a kupcima će biti dostupan opcioni 4Motion pogon na sva 4 točka.

U zavisnosti od izbora motora, na raspolaganju su šestobrzinski manuelni ili automatizovani menjač sa duplim kvačilom.
Mediji prenose da će Tiguan Allspace za američko tržište imati premijeru na sajmu u Detroitu, početkom januara 2017. dok će se evropska premijera najverovatnije održati na auto-salonu u Ženevi, u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: