Uslikan "kamuflirani" BMW X7

"Špijunski" fotografi, koji širom sveta pokušavaju da "ulove" buduće automobilske modele pre zvanične premijere, uspeli su da snime novi najveći SUV bavarskog proizvođača.

Podeli
Foto: Motor1.com
Foto: Motor1.com

BMW X7 još uvek je gotovo sasvim prekriven maskirnom folijom, ali se jasno vide konture masivnog vozila koje će imati zadatak da parira Mercedesovom SUV modelu GLS.

BMW-ov sedmosed najavljen je pre nekoliko godina, a proizvođač je do sada uspešno držao u tajnosti njegov razvoj. Kada se pojavi na tržištu, X7 će osim prostrane kabine kupcima nuditi luksuz ekvivalentan onom u limuzini BMW Serije 7.

Foto: Motor1.com
Foto: Motor1.com

X7 će se izrađivati u Sjedinjenim Državama, u fabrici u Spartanburgu, gde BMW proizvodi gotovo sve svoje SUV modele.

Baziran na CLAR mehaničkoj platformi, moći će da preveze do 7 putnika, u tri reda sedišta. Očekuje se da će novi SUV imati premijeru 2018, kada bi trebalo da stigne i u prodajne salone. BMW je ranije saopštio da planira godišnju proizvodnju od oko 50.000 jedinica.

I dok je dizajn vozila još uvek dobro čuvana tajna, na Internetu su se pojavili prvi nezvanični renderi koji otkrivaju mogući izgled modela X7, poput ovog koji je objavio italijanski magazin OmniAuto.

BMW X7 - mogući izgled
BMW X7 - mogući izgled

Izvor: Motor1.com

Vesti

Nova Honda na vodonik stigla u Evropu

Honda Clarity FCV, koja je na japanskom tržištu dostupna od marta 2016, stigla je u dva evropska grada - London i Kopenhagen. U početku, automobil se neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti deo promotivnih aktivnost koje će prethoditi komercijalizaciji ove vrste vozila.

Vesti sreda 30.11. 15:01 Komentara: 28

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Vesti utorak 29.11. 11:30 Komentara: 17

"Zlatni volan" za Jaguar XF

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag.

Vesti ponedeljak 28.11. 13:25 Komentara: 5
strana 1 od 36 idi na stranu