Volvo seli proizvodnju najluksuznije limuzine u Kinu

Volvo S90, koji se do sada izrađivao isključivo u Švedskoj, uskoro će proizvoditi u fabrici u Kini, saopštila je ta kompanija.

Podeli

Osim toga, švedski proizvođač predstavio je i novu naluksuzniju verziju limuzine S90 sa oznakom Excellence, baziranu na produženom modelu S90 L, dostupnom samo na kineskom tržištu.

Volvo S90 proizvodio se u pogonu Torslanda, u Švedskoj, a ubuduće će se izrađivati u gradu Daqing u Kini, odakle će se izvoziti na tržišta širom sveta. U svom saopštenju, proizvođač se pohvalio da je S90 "najluksuzniji automobil koji se ikada izrađivao u Kini".

Prvi primerci će sići sa fabričkih traka u decembru, a početkom 2017. pridružiće im se i specijalna varijanta S90 Excellence. Ova superluksuzna verzija predstavljena je u formi koncepta u aprilu 2016, na sajmu automobila u Pekingu.

Zadnja sedišta su razdvojena, a putnik koji sedi pozadi sa desne strane, na raspolaganju ima brojne sadržaje i pogodnosti.

Umesto klasičnog suvozačkog sedišta, postavljena je konzola na kojoj se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir, a automobil se može pretvoriti u kancelariju zahvaljujući pokretnoj tastaturi, pa je tokom vožnje moguće završiti i neke poslovne obaveze.

Za trenutke relaksacije i hedonizma, tu je i minibar sa hladnjakom koji se nalazi na centralnoj konzoli.

Volvo S90 Excellence zasnovan je na verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koja se nudi na kineskom tržištu, a u standardnu opremu spadaju i grejači/hladnjaci držača za čaše, panoramski stakleni krov i podesiv oslonac za noge putnika na zadnjem sedištu.

S90 Excellence prodavaće se isključivo sa T8 Plug-in hibridnim pogonskim sistemom ukupne snage 407 ks.

.

Vesti

Nova Honda na vodonik stigla u Evropu

Honda Clarity FCV, koja je na japanskom tržištu dostupna od marta 2016, stigla je u dva evropska grada - London i Kopenhagen. U početku, automobil se neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti deo promotivnih aktivnost koje će prethoditi komercijalizaciji ove vrste vozila.

Vesti sreda 30.11. 15:01 Komentara: 28

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Vesti utorak 29.11. 11:30 Komentara: 17

"Zlatni volan" za Jaguar XF

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag.

Vesti ponedeljak 28.11. 13:25 Komentara: 5
strana 1 od 36 idi na stranu