SAD: Toyota obustavila prodaju Priusa

Toyota je prodavcima u Sjedninejim Državama naložila da privremeno prekinu isporuke modela Prius hibrid dok se ne otkloni problem sa parkirnom kočnicom na ovom automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

11:33

SAD: Toyota obustavila prodaju Priusa

Četvrta generacija najprodavanijeg hibridnog automobila na svetu baš nema sreće. Najpre je novi dizajn Priusa izazvao dosta kontroverzi, da bi se model na tržištu pojavio u vreme kada je cene nafte drastično pala, zbog čega je u SAD, gde je ovaj automobil veoma popularan, smanjena tražnja za hibridnim vozilima.

Najnoviji maler odnosi se na trenutni prekid prodaje zbog parkirne kočnice, ali i povlačenje 91.585 već isporučenih vozila, koliko će ih biti podvrgnuto vanrednom servisu radi otklanjanja nedostatka. Kako se navodi u saopštenju Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja (NHTSA), parkirna kočnica (kod Priusa se aktivira nožnom komandom), može otkazati usled otkačinjanja saje.

Toyota je ovaj problem prvi put uočila još u maju 2016, kada je na to skrenuo pažnju jedan prodavac u Sjedinjenim Državama. Od tada, do danas, zabeleženo je najmanje 67 otkazivanja sajle, ali na sreću ni u jednom slučaju nije bilo povređenih.

Problem se odnosi samo na standardni Prius hibrid, a ne i na Plug-in model. Oko 19.500 automobila od ukupnog kontigenta koji se povlači nalazi se u salonima prodavaca i neće biti isporučeni kupcima dok se problem sa kočnicom ne otkloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: