VW Atlas - SUV koji nećemo viđati na našim putevima

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje svog američkog SUV modela sa sedam sedišta, uoči svetske premijere zakazane za auto-salon u Los Anđelesu.

Podeli

Namenjen isključivo tržištu Severne Amerike, Atlas nudu prostranu kabinu sa tri reda sedišta, za prevoz do sedam odraslih osoba.

U Volkswagenu ističu da je SUV namenjen pre svega velikim porodicama, koje često putuju, a imaju sklonost ka avanturističkim izletima u prirodu.

Atlas se izrađuje u fabrici Čatanuga, u saveznoj državi Tenesi, a sa dužinom od 5.037 mm širinom od 1.979 mm i visinom od 1.767 mm, predstavlja najveći Volkswagenov automobil na tržištu SAD.

Proizvođač je saopštio da će novi SUV u početku biti dostupan sa dva benzinska motora.

Osnovni, četvorocilindarski 2.0 turbo agregat sa 241 ks (177 kW) uparen je sa osnobrzinskim automatskim menjačem, a snažniji 3.6 litarski šestocilindraš raspolaže sa 282 ks (208 kW) i isporučuje se sa istim automatikom sa 8 stepeni prenosa.

Atlas sa četvorocilindarskim benzincem može se naručiti isključivo sa pogonom na prednje točkove, dok je model sa V6 jedinicom dostupan i u 4x4 varijanti sa 4Motion sistemom.

Novi Volkswagenov SUV u prodajne salone u Sjedinjenim Državama stiže u proleće 2017, a cena automobila još uvek nije poznata.

.

.

.

.

.

.

Vesti

strana 1 od 36 idi na stranu