Bentley popustio: Stiže prvi dizelaš u istoriji brenda

Najzad se i to dogodilo - Bentley je u svoj proizvodni program uvrstio i jedan automobil sa dizel motorom, a "čast" da bude prvi dizelaš u gami očekivano je pripala SUV modelu Bentayga.

Podeli

Da ne bude bilo kakve zabune, Bentley je automobilu dodelio oznaku Bentayga Diesel, a ispod haube se nalazi isti motor koji pogoni i Audi SQ7. Reč je o 4.0 litarskom V8 TDI agregatu koji proizvodi 435 ks (320 kW) pri 3.750 o/min i 900 Nm dostupnih već od 1.000 o/min.

Čak su i podaci o ubrzanju preslikani sa modela SQ7, pa Bentayga Diesel od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 s. Međutim, maksimalna brzina je, za razliku od Audijevog SUV-a gde je ograničena na 250 km/h, ovde limitirana na 270 na sat. Osim toga, Bentley je za prenos snage na sva 4 točka iskoristio isti ZF osmobrzinski automatik koji se ugrađuje u SQ7.

Ako se pitate koliko košta ovaj SUV, s obzirom da je u velikoj meri zasnovan na Audijevom modelu, početna cena u Velikoj Britaniji iznosiće 135.800 funti - što je gotovo dvostruko više od pomenutog SQ7 koji može da se nabavi za 70.000 funti - a prodaja počinje do kraja 2016. godine.

Inače, Bentley je još jedan od proizvođača koji će preskočiti ovogodišnji auto-salon u Parizu, pa posetioci sajma neće imati priliku da uživo vide ovaj automobil.

.

.

.

Vesti

Bicikli i kacige deci iz Zavoda za vaspitanje omladine

Auto-moto savez Srbije (AMSS), u saradnji sa JKP "Parking servis", a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Agencije za bezbednost saobraćaja (ABS), dodelio je Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu bicikle i kacige za bicikliste.

Vesti petak 30.09. 11:44 Komentara: 1
strana 1 od 36 idi na stranu