Citroen C4 Picasso za 2016. (FOTO)

Citroen je restilizovao najnoviju generaciju svog popularnog mini-vana nakon tri godine od njegove premijere.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2016.

12:33

Citroen C4 Picasso za 2016. (FOTO)
Citroen C4 Picasso za 2016.

Redizajn je obuhvatio oba modela, standardni C4 Picasso i veliki C4 Grand Picasso. Stilske promene najuočljivije su na prednjem delu automobila, gde su preoblikovani farovi, maska hladnjaka i branik.
Citroen C4 Grand Picasso za 2016.
Citroen je kupcima ponudio i novi dizajn 17 inčnih alu felni, i dodatne tri nijanse boja karoserije. Na raspolaganju su nove mogućnosti individualizacije spoljašnjosti, poput dvobojnog krova na modelu C4 Picasso, dok je C4 Grand Picasso dobio nove, srebrne ukrasne lajsne na bočnim delovima krova.
Oba modela sada su opremljena poslednjom generacijom 3D Citroen Connect Nav navigacionog sistema, sa sedmoinčnim multimedijalnim ekranom osetljivim na dodir.

Još jedna novina je Hands-Free sistem za otvaranje vrata prtljažnika. U slučaju da su vam obe ruke zauzete, dovoljno je da blago zamahnete stopalom i aktiviraće se se senzori za otvaranje gepeka.
Na polju bezbednosti, Citroen C4 Picasso ima i adaptivni tempomat, tehnologiju za prepoznavanje znakova ograničenja brzine i sistem upozorenja na neželjeno napuštanje trake kojom se vozilo kreće.

Pored toga, na raspolaganju su i tehnologija za uočavanje drugih vozila u mrtvom uglu, sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara i tehnologija koja detektuje umor kod vozača i alarmira ga.
Paleta motora obogaćena je novim 1.2 litarskim turbo benzincem (PureTech 130 S&S), sa 130 ks i šestobrzinskim automatskim menjačem.

Restilizovani C4 Picasso u evropske prodajne salone stiže tokom leta, kada će biti poznate i cene.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: