Model 3 već naručilo preko 130.000 ljudi

Novi luksuzni električni automobil Tesla Motorsa za samo 24 sata rezervisalo je preko 130.000 kupaca, saopštili su iz te kompanije.

Podeli

Pročitajte više o Teslinom Modelu 3

Dan nakon što su u Teslinim prodajnim salonima širom sveta službenici počeli da primaju narudžbine za novi model, broj prispelih zahteva već se piše sa šest cifara - i dalje raste.

Tokom prezentacije Modela 3 u Los Anđelesu, koja je po srednjeevropskom vremenu počela u ranim jutarnjim satima, Ilon Mask je objavio da je stiglo 115.000 rezervacija za novi automobil. Ako se sve ove narudžbine realizuju u trenutku kada krajem 2017. počne serijska proizvodnja, to će kompaniji doneti prihod od najmanje 4 milijarde dolara (ako se uzme obzir da je početna cena jednog automobila u Sjedinjenim Državama 35.000 dolara).

U međuvremenu, broj narudžbina premašio je 130.000.

Svaki potencijalni kupac koji je rezervisao svoj primerak Modela 3 morao je da položi depozit u vrednosti od 1.000 dolara (1.000 evra u Evropi), ili sličan iznos u ostalim delovima sveta, izražen u lokalnoj valuti.

Onima koji eventualno odustanu od kupovine, novac će biti vraćen. Svi ostali će se naći u vrhu rang liste prilikom isporuke vozila, koje bi trebalo da počnu krajem 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu