Maserati povlači 21.000 automobila - zbog patosnica

Italijanski proizvođač povlači gotovo 20.842 automobila u Kini zbog greške u projektu koja bi mogla da poveća rizik od sudara.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

08:54

Maserati povlači 21.000 automobila - zbog patosnica
Maserati Ghibli

Opozivom su obuhvaćeni modeli Quattroporte i Ghibli, proizvedeni u periodu između marta 2013. i decembra 2015. godine, izvestili su italijanski državni mediji, a prenosi britanski BBC. Kineski nadzorni organ za kontrolu kvaliteta tvrdi da je problem u dizajnu patosnica, pošto su napravljene tako da mogu da dovedu do zaglavljivanja pedale za gas. Maserati je saopštio da će zbog toga zameniti patosnice ali i deo pedale.

Vest o opozivu u Kini stiže samo par nedelja nakon što je kompanija povukla sa američkog tržišta oko 28.000 primeraka modela Quattroporte i Ghibli - zbog istog problema. Za proizvođača iz čijih pogona godišnje izađe između 30 i 40 hiljada automobila, opoziv 50-ak hiljada automobila u tako kratkom roku veliki je udarac.
Maserati Quattroporte
Inače, proizvođač luksuznih automobila iz Bolonje suočava se sa slabom prodajom u Kini u poslednjih nekoliko godina zbog usporavanja tamošnje privrede i vladine borbe protiv korupcije i javnog pokazivanja bogatstva, navodi BBC.

Kompanije poput Maseratija sada se okreću onlajn trgovanju, a Kina je najveće svetsko tržište elektronske trgovine sa gotovo 700 miliona korisnika interneta. Maserati je u polovinom marta otvorio svoju glavnu e-prodavnicu na sajtu Tmol (Tmall) na plattformi za onlajn trgovanje Alibaba, ponudivši u pretprodaji 100 novih automobila SUV modela Levante. Automobili su, kako se tvrdi, rasprodati za samo 18 sekundi.

Ovaj model treba zvanično da stigne na kinesko tržište u julu.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: