Mitsubishi ima plan: Po jedan novi SUV svake godine

Cilj japanskog proizvođača je da do 2021. na tržište svake godine lansira po jedan SUV model i tako postane prepoznatljiv u svetu pre svega kao proizvođač ove vrste automobila, piše Auto Express.

Podeli
Mitsubishi eX Concept
Mitsubishi eX Concept

Citirajući prvog čoveka Mitsubishija za Veliku Britaniju, ovaj magazin objavio je da kompanija planira da svake godine uveća broj prodatih automobila za oko 45.000. Jedan od prvih noviteta biće model zasnovan na eX dizajnerskoj studiji iz 2015, koji će biti u rangu sa Nissanom Juke i sličnim malim SUV / krosover vozilima.

Automobil će imati električni pogon, ali ne isključuje se i verzija sa konvencionalnim benzinskim i dizel motorima.

Mitsubishi XR-PHEV II Concept
Mitsubishi XR-PHEV II Concept

Model koji će u gami Mitsubishija zauzeti mesto iznad pomenutog vozila, takođe će po karakteristikama biti krosover, a kao osnova poslužiće koncept XR-PHEV II, predstavljen na sajmu u Ženevi 2015. Podsećamo, konceptna verzija je koristila Plug-in hibridni pogonski sistem koji se sastoji od benzinca i elektromotora sa 163 ks.

U planu je i novi Outlander, ali ne pre 2020. Ovaj model takođe će biti dostupan sa Plug-in hibridnim pogonom, a još uvek nije odlučeno da li će u ponudi biti i opcija sa 7 sedišta.

Na kraju, Mitsubishi će na bazi modela L200 ponuditi i novi Pajero sa tri reda sedišta.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 18

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 34
strana 1 od 1286 idi na stranu