Phideon - ovako se na kineskom kaže Phaeton

Volkswagen je predstavio novu top limuzinu, koja će biti dostupna isključivo kupcima na najvećem svetskom tržištu automobila, u Kini.

Podeli

Koliki značaj auto-kompanije pridaju ženevskom sajmu automobila pokazuje primer Volkswagena koji je na ovoj manifestaciji orijentisanoj ka evropskom tržištu izložio novi mode koji će se prodavati u Kini.

VW Phideon (naziv vodi poreklo od rimske boginje Fides) zvanično nije naslednik luksuzne limuzine Phaeton, ali svojim dimenzijama spada u istu klasu vozila. Automobil dugačak 5,05 m sa međuosovinskim rastojanjem od 3 metra, prvi je Volkswagenov mode postavljen na MLB mehaničku platformu.

Phideon je u potpunosti razvijen u Nemačkoj, a vizuelno podseća na Passat sa produženim međuosovinskim razmakom.

Proizvođač za sada nije objavio fotografije unutrašnjosti vozila, ali je saopštio da je auto opremljen električnim sistemom za zatvaranje vrata i drugim luksuznim sadržajima poput grejanih i hlađenih sedišta sa funkcijama masažera, dok sistem vazdušnog ogibljenja treba da pruži maksimalnu udobnost i komfor u vožnji, a ambijentalno osvetljenje relaksaciju putnicima.

Za pogon je odabran 3.0 benzinski V6 motor koji razvija 300 ks (220 kW) i 440 Nm. Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću 4Motion sistema.

Oni sa plićim džepom mogu da računaju na jeftiniji model opremljen četvorocilindarskim 2.0 turbo punjenim benzincem koji pokreće samo prednje točkove. Volkswagen je najavio da će kasnije ponuditi i Plug-In hibridnu varijantu.

Automobil u kineske prodajne salone stiže u jesen 2016, a cena za sada nije poznata.

.

Vesti

Kia osvaja Ameriku

Od 2009. godine, kada je otvorila fabriku u saveznoj državi Džordžiji, Kia je u tom pogonu izradila 2 miliona vozila namenjinih severnoameričkom tržištu.

Vesti sreda 30.03. 14:30 Komentara: 16
strana 1 od 40 idi na stranu