Stigla je nova GT generacija - Aston Martin DB11

Najnoviji model iz DB serije ima odlike savremenog dizajna uz dužno poštovanje tradicije britanskog proizvođača.

Podeli

Oni koji su očekivali da će DB11 biti nalik Bondovom Aston Martinu DB10 iz filma "Spectre", biće razočarani dok će poklonici klasičnog dizajna marke iz Gejdona biti zadovoljni izgledom novog modela.

Voljom Aston Martina, ili bez njegovog pristanka, tek zvanične fotografije "procurile" su na Internet tokom vikenda. To je sada manje važno s obzirom da nas od svetske premijere DB11, zakazane za sajam automobila u Ženevi, deli svega 24 časa.

Naslednik Aston Martina DB9 stiže nakon 13 godina. Dizajnersko rešenje maske hladnjaka spuštene u prednji branik, koje smo videli na filmskom modelu DB10, nije primenjeno na Aston Martinu DB11, ali je zadržan izduženi oblik farova, zahvaljujući kojima automobil izgleda modernije od prethodnika.

Sama maska je nešto masivnija nego ranije, a dinamičan dizajn upotpunjuju četiri uska proreza na haubi.

Prednji i zadnji krovni nosač vizuelno čine jednu celinu i razlikuju se po nijansi od ostatka karoserije. Posveta Aston Martinu DB10 iskazana je kroz dizajn točkova, dok je zadnji deo sa stop svetlima u obliku slova "C" podseća na modele One-77 i Vanquish.

Fotografije enterijera za sada nisu dostupne, a poznato je da je za pogon upotrebljen 5.2 litarski V12. Snaga motora još uvek je tajna, ali pretpostavlja se da ovaj agregat proizvodi oko 600 ks.

Zvanični podaci bići dostupni uskoro, s obzirom da se kapije ženevskog auto-salona otvaraju za novinare već u utorak, 1. marta, kada bi trebalo da saznamo i preformanse Aston Martina DB11.

Vesti

strana 1 od 1291 idi na stranu