Toyota okreće novi list: Stiže krosover C-HR

Na Internet su dospele prve fotografije novog Toyotinog krosovera koji će svetsku premijeru imati na sajmu u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2016.

12:06

Toyota okreće novi list: Stiže krosover C-HR

Toyota je 2014. na pariskom auto-salonu priredila iznenađenje kada je predstavila koncept kupe krosovera C-HR. Ovaj automobil imao je radikalno drugačiji dizajn od aktuelnih serijskih modela japanskog proizvođača, pa su mnogi sumnjali da će produkcijska verzija, kada do nje i dođe, ličiti na koncept.

Međutim, Toyota se odlučila na hrabar korak - mnoge stilske detalje prenela je na serijski C-HR, koji će debitovati početkom marta u Ženevi.
Istina, ovaj krosover, za razliku od prvobitne dizajnerske studije, iz praktičnih razloga umesto 3 ima 5 vrata, dok je silueta kupea ublažena tako da se linija krova više ne spušta naglo ka zadnjem delu vozila, čime je dobijen veći korisni prostor u kabini za putnike na zadnjim sedištima.

Prednji deo je u najvećeoj meri prekopiran sa koncepta, pa je C-HR zadržao agresivnu, sportsku pojavu. I pozadi se mogu zapaziti elemente koji su preuzeti sa konceptne verzije, poput specifičnih, "trodimenzionalnih" stop svetala u obliku bumeranga, difuzora na braniku, "lebdećeg" krovnog spojlera...
Toyota još uvek nije objavila specifikacije novog modela, ali poznato je da je koncept bio dugačak 4.350 mm, širok 1.850 mm i visok 1.500 mm. C-HR će deliti mehaničku TNGA platformu sa novim Priusom, pa će u ponudi biti i hibridna verzija.
Novi krosover trebalo bi da se proizvodi u Toyotinoj fabrici u Turskoj, a više detalja biće poznato nakon zvanične premijere ovog autombila.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: