Fale još samo bele gume: Citroen E-Mehari By Courreges

Krajem 2015. Citroen je u saradnji sa kompanijom Bollore konstruisao laki električni četvorosed sa otvorenim krovom, inspirisan nekadašnjim jeftinim terenskim vozilom - modelom Mehari. Na predstojeći sajam u Ženevi stiže posebno stilizovana verzija koju je dizajnirala modna kuća Courreges.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

13:51

Fale još samo bele gume: Citroen E-Mehari By Courreges

Gotovo svi delovi ovog vozila, osim pneumatika, ofarbani su u belo, a slično je i u kabini tako da bi vam u vožnji čak i pri oblačnom danu bile potrebne sunčane naočare a da ne spominjemo muke koje biste imali oko održavanja automobila čistim.

Ipak, s obzirom da je E-Mehari By Courreges namenjen isključivo u promotivne svrhe, vozilo predstavlja samo još jedan zanimljiv koncept.
Inače, serijsku verziju pogoni električni motor koji proizvodi 68 ks (50 kW), a napaja se iz baterije od 30 kWh. Automobil je u stanju da razvije maksimalnih 110 km/h. Sa jednim punjenjem moguće je preći do 200 km.

Da bi se baterija potpuno napunila, potrebno je 13-16 sati, u zavisnosti od vrste električnog priključka.
Citroen E-Mehari proizvodiće se u fabrici u Renu, u Francuskoj, zajedno sa sestrinskim modelom Bollore Bluesummer, a osim interesantnog dizajna, njegov glavni prodajni adut trebalo bi da bude niska cena i mali troškovi eksploatacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: