Ford prelomio: Novi Ka ipak će se prodavati u Evropi

Iako se spekulisalo da Ford neće proizvoditi novi Ka za evropsko tržište, ovaj model će se ipak pojaviti u prodajnim salonima na Starom kontinentu, saznaje Auto News.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

13:23

Ford prelomio: Novi Ka ipak će se prodavati u Evropi
Brazilski Ford Ka

Za razliku od aktuelnog modela, koji je baziran na FIAT-u 500 i koji se kao i italijanski automobil proizvodi u fabrici u Poljskoj, novi Ka biće zasnovan na brazilskoj verziji koja je opet postavljena na platformu Fieste.

U Fordu kažu da će model za Evropu biti značajno poboljšan kako bi zadovoljio rigorozne standarde koji važe na ovom tržištu.
Brazilski Ford Ka
"Novi Ka dolazi, to mogu da vam potvrdim", izjavila je u razgovoru za Auto News Barb Samardzich, koja se nalazi na čelu Forda u Evropi. Ona nije precizirala kada će se nova generacija naći u prodaji, a odbila je da komentariše glasine da će se Ka proizvoditi u Fordovoj rumunskoj fabrici u Krajovi, u kojoj se izrađuje B-MAX.
Treća generacija Forda Ka biće veća je od prethodnika i imaće 5 vrata.

Prema podacima koje je objavio JATO Dynamics, u 2015. u Evropi je prodato 48.603 primeraka aktuelnog modela, što predstavlja pad od 8,2 odsto u poređenju sa prthodnom godinom.

Na osnovu prodajnih rezultata, isti izvor svrstao je Ka tek na 12. mesto u klasi koja je 2015. zabeležila rast prodaje na evropskom tržištu za 7,5%, na 1,2 miliona vozila. Najprodavaniji automobil u ovom segmentu bio je FIAT 500, a slede FIAT Panda, VW Up! i Renault Twingo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: